用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

夫婦情感 今日: 32|主題: 36697

《當你發現你朋友的另一半偷食⋯⋯》

別墅

國民生產總值:613

From Yahoo:

朋友A話我知,佢最近轉咗新工,公司有個男同事B係佢一個女性朋友C嘅男友。而A從其他同事口中知道,B原來喺公司係有一個秘密女朋友,而嗰個並唔係佢朋友C,即係話B同時有兩個女朋友,一腳踏兩船是也。朋友A問:「你覺得應唔應該講畀我個朋友知?」

呢個簡直係世紀矛盾大對決。同席有女仔佢話如果係佢,佢希望繼續做隻幸福嘅傻豬:「其實只要你一直唔知道真相,你一直都可以做個幸福嘅人,知道太多先係不幸。」

但如果我係嗰個被蒙在鼓裡嘅女朋友,我係絕對希望知道真相,如果我嘅朋友會講事實我知,我會感激佢幫我睇清楚現實,起碼唔使再攬住個賤男仲自覺幸福咁傻豬仔。所以自私地為咗自己良心過得安落啲又好,為咗你朋友都好,我覺得如果係真心朋友就應該講出真相。除非你有信心佢可以做足一世豬仔,又或者你有信心佢同賤男結婚請你飲你仲可以安安落落,不然,千祈唔好畀機會賤男享齊人之福!

https://hk.style.yahoo.com/%E7%95%B6%E4%BD%A0%E7%99%BC%E7%8F%BE%E4%BD%A0%E6%9C%8B%E5%8F%8B%E7%9A%84%E5%8F%A6-%E5%8D%8A%E5%81%B7%E9%A3%9F-1569342007083062.html

如果你係個朋友, 你會點做?? 如果你係個女朋友/老婆, 你又想唔想知個男人偷食

王國熱話
21個月大得20磅
5歲女乜都唔願食
驢奶???
終於肯食多左嘢啦

珍珠宮

國民生產總值:35496

樂桃猴年勳章

wingwing7731 發表於 16-11-29 17:26
From Yahoo:
朋友A話我知,佢最近轉咗新工,公司有個男同事B係佢一個女性朋友C嘅男友。而A從其他同事口中知 ...

其實報串嘅人抱咩心態?真心想拆散人,還是想食花生?如果女方一早知佢男友係一腳踏兩船,又或者佢嗰位朋友先係第三者,咁叫嗰位女事主情何以堪呢?

所以,人哋嘅事,尤其係感情事少理為妙,我相信呢啲報串等食花生嘅人,他朝必會有同樣報應的!
百花叢裡過,片葉不沾身。

子爵府

國民生產總值:12332

回覆樓主:

唔講
因為我自問無資格幫朋友決定去留
講出黎搞散人地我又唔會開心
同埋我點肯定朋友知唔知
係咪隻眼開隻眼閉
結論:唔講
個天係要你知時,係會俾你知

大宅

國民生產總值:4197

eggpudding 發表於 16-11-29 17:50
唔講
因為我自問無資格幫朋友決定去留
講出黎搞散人地我又唔會開心
個天係要你知時,係會俾你知 <-- 無錯

複式洋房

國民生產總值:121

引用:Quote:eggpudding 發表於 16-11-29 17:50

原帖由 hahawalala 於 16-11-29 發表
個天係要你知時,係會俾你知
個天係要你知時,係會俾你知 <-- 無錯 X 2

男爵府

國民生產總值:9025

wing1388 發表於 16-11-29 17:37
其實報串嘅人抱咩心態?真心想拆散人,還是想食花生?如果女方一早知佢男友係一腳踏兩船,又或者佢嗰位朋 ...

agree

咪多事

翡翠宮

國民生產總值:91924

普通朋友就咪講喇,唔系朋友都無得做,你又無知佢哋兩個係咩情況

洋房

國民生產總值:50

我唔會出聲咁厚多士

大宅

國民生產總值:1581

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 2015xmas 畀面勳章

回覆樓主:

如果係好好朋友先會講,如果唔太交心,都唔會講囉
羊年行大運!

大宅

國民生產總值:3634

樓主 : 如果你講左
萬一 你朋友 接受不了
自尋短見 走左
你仍然覺得 你做的事正確, 無問題嗎?

水晶宮

國民生產總值:72875

唔會講

別墅

國民生產總值:613

回覆 Danny3101 的帖子

見到yahoo 有篇文章討論下姐, 我又唔係當事人

洋房

國民生產總值:63

人地既事唔洗你理
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎