用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2745|主題: 870198

HayXtar ConXXXXX (希X顧問公司)

子爵府

國民生產總值:10315

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 畀面勳章

在招聘網站經常見倒有D JOB係標題名間公司轉介? 有冇jm試過或者識人係真係成功透過呢間公司轉介工作?
近排搵工經常見倒呢d中介公司transfer job, 但係出處又唔講, 咩公司又唔講得, 好似好唔信得過咁, 但係偏偏offer 同工作等等又好適合同吸引, 唔知信唔信得過呢?

我諗佢唔公開job公司名的原因係, 應該佢介紹倒job有佣分, 所以如果睇岩job一定要經佢手, 但係就因為冇公司名所以唔係好相信。

***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

版主

國民生產總值:97360

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

公司有時請人唔想俾人知,例如換人、重組,咪搵agent囉,咁個客唔想開名,agent當然唔會開。
亦有機會怕行家見到截糊。
當然亦唔排除agent根本無料到,作到手上懶多盤咁tum你俾cv,有cv至同你試。

別墅

國民生產總值:642

回覆:HayXtar ConXXXXX (希X顧問公司)

呢間好煩, 要跟佢格式填返form

其他既我是但send cv去d agent會執

翡翠宮

國民生產總值:76800

畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 16-11-29 19:08
公司有時請人唔想俾人知,例如換人、重組,咪搵agent囉,咁個客唔想開名,agent當然唔會開。
亦有機會怕行 ...

複式洋房

國民生產總值:446

回覆:HayXtar ConXXXXX (希X顧問公司)

agent好多

子爵府

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 畀面勳章

回覆 honeyhonry 的帖子

最憎D公司明明已經有哂CV, 係要你重新填一次仲要係跟哂佢格式
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

子爵府

回覆 kkchany 的帖子

但唔知呢間公司信唔信得過

複式洋房

國民生產總值:163

Tingche 發表於 16-11-29 17:27
在招聘網站經常見倒有D JOB係標題名間公司轉介? 有冇jm試過或者識人係真係成功透過呢間公司轉介工作?
近排 ...

幾年前呢間幫我搵過份工ga,上市公司黎!佢都係要我跟晒佢cv 填,最後人地公司肯見我佢先比地址同公司名我上去見工!

大宅

國民生產總值:4126

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

我覺得呢間OK WOR, 因為我宜家呢份工就係經佢地轉介 (都係睇到jobsdb先),而且仲幫我fright高左個人工

wcpcelia    發表於 16-11-30 14:09

男爵府

國民生產總值:6729

我公司新同事係經佢地請的。

子爵府

回覆 Winyi 的帖子

真的嗎? 因為我之前試過send 一次, 見冇回音, 之後我有朋友話好似唔可信, 所以我就形住係唔係假公司, 仲miss左好多想做既post tim 唔該哂你呀JM!

男爵府

國民生產總值:8365

動物勳章

我搵工時好多都係send 俾agent

其實有好多都係知名公司

所以我都會照send 俾agent
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎