用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 24|主題: 236403

有冇人最近係St Paul生?

複式洋房

國民生產總值:107

醫生得三個選擇,養和、山頂和ST PAUL。養和、山頂都唔就腳,所以諗緊好唔好去ST PAUL生。

之前去ST PAUL做手術就OK,唔知生小朋友又好唔好?

有冇人可以分享經驗?

大宅

國民生產總值:3233

陪月勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Marine125 發表於 16-11-29 18:06
醫生得三個選擇,養和、山頂和ST PAUL。養和、山頂都唔就腳,所以諗緊好唔好去ST PAUL生。

之前去ST PAUL ...

都算ok啦

男爵府

國民生產總值:8070

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Marine125 發表於 16-11-29 18:06

之前去ST PAUL ...

幾年前st paul 生,環境同埋姑娘都唔錯,最緊要地點比較方便

複式洋房

國民生產總值:312

我book咗st Paul 1月生,都好想知情況

洋房

國民生產總值:40

我都港島, 想知st.paul得唔得. 因為佢D門診服务同醫生我覺得越來越差. 唔知婦産科會唔會好D.

複式洋房

回覆 hedgefund 的帖子

其實我上年入去做左個小手術,整體感覺OKAY,但婦產服務就唔知。

有冇人可以分享下病房係點?如果一般大房迫唔迫?有冇窗口位?

複式洋房

國民生產總值:295

10月生完,非常好,住到唔想走

複式洋房

回覆 tsangchan060606 的帖子

可否分享一下有幾好?小朋友出世可以立即餵人奶嗎?可以要求推BB去病房嗎?

因為未畀訂金,所以想參考多一些資料,非常感謝

複式洋房

如果生仔都係跟自己睇開的醫生,反而唔太擔心。我係諗緊其他好似護士、姨姨果D好唔好

大宅

國民生產總值:4956

Marine125 發表於 16-12-2 11:17

如果生仔都係跟自己睇開的醫生,反而唔太擔心。我係諗緊其他好似護士、姨姨果D好唔 ...

姑娘好好 我順產,所以等開嘅時候係姑娘睇我,到臨生時醫生先黎,姑娘好supportive!好識教我提我深呼吸同點吸笑氣幫我捱過啲痛,我只用止痛針同笑氣,沒打epidural。

大宅

國民生產總值:4956

Marine125 發表於 16-12-2 11:16

可否分享一下有幾好?小朋友出世可以立即餵人奶嗎?可以要求推BB去病房嗎?

有,我生左後,醫生即刻問我係咪餵母乳,係就比bb吸下先!

bb係溫箱出黎後而我又未落得床時,姑娘推bb出黎比我睇同抱,但之後第二日我已經可以落床,我就自己去bb房餵奶同抱寶寶,無再叫姑娘推bb入房啦

複式洋房

國民生產總值:295

Marine125 發表於 16-12-2 11:16

要私家房先可以推bb去房
我住普通房開刀,第二日落床先可以去餵
好在姑娘都好好,咁已經好夠

複式洋房

因為我第一胎自己有問題要在公立生,所以小朋友一出世就可以陪住,開完刀都立即試餵,上奶上得好快。

如果唔推得入病病餵,咁我要再諗諗,因為唔想MISS左重要的餵哺期

複式洋房

我今次應該同上次一樣,開大刀,唔係一般開刀咁細傷口,上次在公立都三日先畀落床。

大宅

國民生產總值:2641

回覆 Marine125 的帖子

我醫生都係得ST PAUL, 養和, 嘉諾撒, 同港安

我開初簡ST PAUL, 醫生話佢4 月搬大樓, 唔知新樓設備如何
我5月尾生, 所以我廡簡ST PAUL...

複式洋房

回覆 magpik 的帖子

你講2017年4月搬大樓?

大宅

國民生產總值:2641

Marine125 發表於 16-12-2 15:06
回覆 magpik 的帖子

你講2017年4月搬大樓?

係呀,醫生咁講,我無打去st Paul confirm

別墅

國民生產總值:506

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Marine125 發表於 16-12-2 11:56

因為我第一胎自己有問題要在公立生,所以小朋友一出世就可以陪住,開完刀都 ...

其實養和醫院都幾方便, 價錢又唔係好貴, 聖保祿醫院反而比較雜。

男爵府

國民生產總值:5546

tsangchan060606 發表於 16-12-2 10:44
10月生完,非常好,住到唔想走

我2年前生完又係5想走。

別墅

國民生產總值:948

hoiching0516 發表於 16-12-1 22:19
都算ok啦

走佬袋帶物?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎