自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

gigi19810326 發表於 16-11-29 19:27
可能真係好小事,但錯就係錯,無大事小事之分,我想佢明白咁樣做係唔啱,唔應該,唔可以,但就不斷咁重複地錯:igi ...

同感,而且發現越就佢哋,佢哋就越過份,我小朋友鍾意玩擦膠碎,一舊擦膠1,2日擦到冇晒,變到紙咁薄

食完野,玩完野d包裝紙唔扔,收落櫃桶

張書枱日日垃圾崗咁,由細教到大要有手尾,都唔知點解教唔聽
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

公爵府

gigi19810326 發表於 16-11-29 19:27
可能真係好小事,但錯就係錯,無大事小事之分,我想佢明白咁樣做係唔啱,唔應該,唔可以,但就不斷咁重複地錯:igi ...

完全明白,我每日也是嘔血的,算啦,或者諗,但求他們冇癘冇痛就已經很好。
題外話,除了教小朋友嘔血,教姐姐咪一樣嘔血!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

seaman1982 發表於 16-11-29 19:36
切擦膠呢件事,我細個好中意做。
或者用筆插舊擦膠。
而家諗起都唔知點解,舊擦膠又冇得罪我。

我細個時都成日咁做

大宅

回覆:唉!教細路教到好失望

一樣... 舊舊擦脹都支離破碎

大宅

引用:可能真係好小事,但錯就係錯,無大事小事之分

原帖由 gigi19810326 於 16-11-29 發表
媽媽放鬆啲!切咗舊擦膠都係佢自己用啫,咪等佢自己用手粘住慢慢用。
工課掉咗咪等佢返學校同老師解畫,老師罰都係罰佢自己受翻,千萬不要幫佢想辦法。
有些家長只是過不到自己面子嗰我關,怕老師以為自己唔教。

男爵府

fong2005 發表於 16-11-29 19:34
我女學校杜工教,仔女如果唔係殺人放火等大事,做父母嘅不要放棄,以為仔女無得救!
用口水浸死佢(即哦佢 ...

好啱聽

公爵府

回覆樓主:

我今日又忍吾住(fit)左3下,
已經大半年冇郁過手!
依家内疚ing

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我仔都係由一年級到今年2年級,
係論咩文具,都可以玩
有時忍唔住打手板
班主任話好多同學仔都係咁
直情見到張枱被紙碎圍住

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我細個都有切擦膠喎, 唔駛睇得咁大件事呀, 咪唔好買番俾佢, 等佢無得用!!! 功課佢自己掉咗,咪由佢無得交被老師罰囉!! 自己負番責任!!!

翡翠宮

回覆樓主:

男爵府

同我大女一樣真係好勞氣,我放棄咁滯,d功課日日欠一樣,某本簿成日整唔見,老師直頭索性同佢釘係手冊我覺得好瘀,但好想佢比老師教訓下!之前日日鬧搞到我心臟頂唔順,只有睇開d,都預佢讀唔到書,而家主要執著佢做人既態度!

首頁

尾頁

跳至