用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4374|主題: 869690

D人係冇品定係蠢

子爵府

國民生產總值:12735

BK Milk勳章 畀面勳章 2015xmas

而家係政府門診等睇夜診,頭先隔離個阿嬸睇片開大聲,俾個女職員話先停。之後我斜前面個女人又係開大聲睇片。同埋隔離新黎個中女人又有唔執輸 開聲睇片,而家咩野事呀 乜門診變左咁既

funfun759    發表於 16-11-30 16:07

珍珠宮

國民生產總值:31126

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:D人係冇品定係蠢

其實佢地係咪唔識用耳筒?

珍珠宮

國民生產總值:33827

大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

而家巴士和餐廳都好多咁嘅人,通常年紀大D嘅女人鍾意係巴士開大聲睇片,D父母就鍾意開大聲D片俾仔女睇。冇辦法,人無恥就無敵,自私自利係社會風氣。

大宅

國民生產總值:4873

回覆樓主:

自私鬼

大宅

國民生產總值:1510

bibi2013 發表於 16-11-29 20:30
而家巴士和餐廳都好多咁嘅人,通常年紀大D嘅女人鍾意係巴士開大聲睇片,D父母就鍾意開大聲D片俾仔女睇。 ...

今日坐巴士撞正個小朋友打機,開到大大聲,個啊媽完全唔理!

水晶宮

國民生產總值:65321

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

唔明點解睇咩都比人知,我連個Mon都唔想比人睇倒。

水晶宮

國民生產總值:65321

好媽媽勳章 醒目開學勳章

anita_yps 發表於 16-11-29 20:16
而家係政府門診等睇夜診,頭先隔離個阿嬸睇片開大聲,俾個女職員話先停。之後我斜前面個女人又係開大聲睇片 ...

算啦,唔睇咸片咪算偷笑,記得之前有JM話有條咸蟲喺巴士開聲睇咸片。

男爵府

國民生產總值:6690

而家好多人都係咁,老老嫩嫩,男女老幼都見過,有時望下佢,仲好威咁開大聲d添,衰到無人有

wcpcelia    發表於 16-11-30 09:19

子爵府

國民生產總值:12102

最關心BB問題熱投勳章

我有次坐巴士,隔離阿嬸又係唔帶耳塞聽野,不過係聽「南無阿彌陀佛」

水晶宮

國民生產總值:56251

seaman1982 發表於 16-11-29 20:17
其實佢地係咪唔識用耳筒?

用耳筒咪睇唔到叫佢囉

我都好憎人咁做!太過份我會出聲

子爵府

國民生產總值:12918

認識瑞士牛牛第二回 2016夢想成真 貓狗褓姆 2015xmas 畀面勳章

今日我搭巴士都遇到個大叔開到好大聲玩麻雀game,我經過佢身邊話不如開大聲d吖,未夠大聲,過咗一陣佢拎咗耳筒出嚟,d人跟本知唔啱都要咁做

珍珠宮

國民生產總值:36362

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

真係多左好多阿媽係咁做,想靜靜地食餐飯都唔得,我知小朋友用耳筒未必肯,但都不用大聲到隔2張枱都聽到啩。這樣對小朋友聽力都有傷害。

男爵府

國民生產總值:9168

我奶奶都係咁... 佢唔理咩場合... 都開聲睇片... whatsapp 聽 voice message 又開到最大聲...
我有婉轉同佢暗示過咁樣會影響到人...
佢話佢唔鍾意帶headphone...

伯爵府

國民生產總值:18232

回覆樓主:

我都發覺d 阿嬸係唔識用耳筒,好討厭

珍珠宮

國民生產總值:33827

大廚勳章 BK Milk勳章

臭脾氣 發表於 16-11-29 21:29
今日坐巴士撞正個小朋友打機,開到大大聲,個啊媽完全唔理!

無家教就係咁

別墅

國民生產總值:502

回覆樓主:

明顯係冇品。自己方便最緊要。

洋房

國民生產總值:48

而家係政府門診等睇夜診,頭先隔離個阿嬸睇片開大聲,俾個女職員話先停。之後我斜前面個女人又係開大聲睇片 ...

根本兩樣都係!

wcpcelia    發表於 16-11-30 09:23

翡翠宮

國民生產總值:76706

畀面勳章

又蠢又無品!

珍珠宮

國民生產總值:49344

好多人都係咁,開到最大聲聽歌睇劇。
最離譜就係中年男人大大聲播what's app voice message ,全部對白都係粗口同粗口

伯爵府

國民生產總值:17264

朝早坐地鐵又係咁,全部大媽
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎