用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 562|主題: 869589

求救!請問有無媽媽有呢張high chair可以教下我條安全帶點搞

民房

國民生產總值:23

我買左張二手high chair 圖中果款
但返到黎唔識安裝
想問我手中果兩條帶係咪無得調整長短架?
我bb一歲多d 坐落去都好鬆完全綁唔緊 佢會跌出黎
請問有無媽媽有呢張high chair可以教下我條安全帶點教鬆緊?
Thx

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

國民生產總值:419

上面兩條帶係米放錯左,應該放係下面腰既位置?

大宅

國民生產總值:1952

回覆樓主:

我打過去combi問,係冇得較
不過我拆左個椅套,會見到後面有鏍絲固定條安全帶。我自己拆左。較岩長短再扭番入去
如果唔明我影俾你睇

民房

wing_cc 發表於 16-11-29 21:12
上面兩條帶係米放錯左,應該放係下面腰既位置?

係呀?我試下放下面兩個洞會唔會好d

大宅

國民生產總值:1894

打牌子名上網搜索下,應該有教掛?

民房

紫紫媽 發表於 16-11-29 21:14
我打過去combi問,係冇得較
不過我拆左個椅套,會見到後面有鏍絲固定條安全帶。我自己拆左。較岩長短再扭番 ...

唔該你呀
係咪即係自己係條安全帶度篤個洞 入落個螺絲位度?
又會無得教既 好鬆好危險

民房

cedarcone 發表於 16-11-29 21:19
打牌子名上網搜索下,應該有教掛?

我都搵過 但真係無話可以教長短
所以睇下有無jm識點樣綁

大宅

國民生產總值:1952

kaking512 發表於 16-11-29 21:19
唔該你呀
係咪即係自己係條安全帶度篤個洞 入落個螺絲位度?
又會無得教既 好鬆好危險

係啊。
係囉。我都唔明點解。。。

上面個個係佢本身個洞
希望幫到你

複式洋房

kaking512 發表於 16-11-29 21:18
係呀?我試下放下面兩個洞會唔會好d

想教緊或者穿墊既下一個口位?因為我個張賣左出去,有d唔記得,但之前佢細個都教得緊,或者兩條帶向腰位一齊cool實

民房

紫紫媽 發表於 16-11-29 21:23
係啊。
係囉。我都唔明點解。。。

幫到呀 如果無得較 呢個都係好方法
咁你穿出黎係穿上定下果兩個位?

民房

wing_cc 發表於 16-11-29 21:27
想教緊或者穿墊既下一個口位?因為我個張賣左出去,有d唔記得,但之前佢細個都教得緊,或者兩條帶向腰位一 ...

唔該你先
想問兩條帶係腰位cool緊即係點呀?
我去朋友屋企坐果張就有個扣較長短
原來唔係張張有
可能我個女細粒 好鬆 兩隻手仔可以出晒黎然後人向前中

複式洋房

原來細個個陣係有保護墊扣住,大d我就好似圖2甘cool實,又舒服同都好安全

大宅

國民生產總值:4364

回覆:求救!請問有無媽媽有呢張high chair可以教下我條安全帶點搞

你去淘宝淘過條安全帶,我之前二手送俾朋友都配咗set新

民房

wing_cc 發表於 16-11-29 21:54
原來細個個陣係有保護墊扣住,大d我就好似圖2甘cool實,又舒服同都好安全

我都有果塊墊 我試下睇下整唔整到無咁鬆先
唔該你搵返d相出黎

民房

綠荳媽媽 發表於 16-11-29 22:21
你去淘宝淘過條安全帶,我之前二手送俾朋友都配咗set新

即係有得淘d可以較長短既安全帶呀?
我搵下先
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎