用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

網購天地 今日: 23|主題: 59856

[淘寶] 增益集運,越來越差

伯爵府

國民生產總值:18093

BKXmas勳章

用左2年,一向服務態度都好好,又有耐性,跟進得好好,運傢俬都跟得好好

最近8月用過都唔差,果次有件貨遲左好耐先到,集運就先將其他貨先比我,果件留下次一齊再送落黎

今次淘左好多野,比左單號客服,客服話未齊,我話係,因為太多單,我分開幾次,每次幾單咁比佢哋,而且叫佢搵返上一單計埋落去,我冇左紀錄冇單號,佢話用返旺旺名都可以搵到,因為之前都試過1次係咁

我見貨未到齊,就再加多3單,26號即日通知佢唔好發貨住,仲有單

佢頭先通知我已經發貨,而且冇幫我搵8月張單,我cap圖比佢睇,我hold左單,點解就咁發貨,佢話佢睇唔到我話hold單

我直接問佢,係唔係佢只睇到佢想睇到既野?話覆我又唔覆,話搵單又唔搵,問佢運費幾百蚊,係點計,都話唔知

最後問佢我淨返果3張單運費點計,佢話到時先算,仲話今日發貨到香港果d會hold住係香港,等埋下一次先一齊發

講真,真係好嬲,用埋今次,永遠唔會再用增益

王國熱話
緊急現金週轉
大家教下我。。。
獨自入睡既老婆
吾知點算

大宅

國民生產總值:2555

BKXmas勳章

我又覺得用咗兩年, 次次都無問題, 好有交帶.

剛剛雙11 在馬X淘咗貨, 狀態顯示為"已簽收", 咁我叫增益幫手安排集運香港啦, 點知增益話搵唔到件貨.

問返馬X客服十問九唔應, 只係話會問集運公司. 結果增益主動幫我搵申通, CHECK 返張簽收單, 先發現申通跟本無送貨黎! 搞咗三日先再送返份件去增益. 客服好好人, 主動幫我跟.

大宅

國民生產總值:2431

BKXmas勳章

尼D都系一面之詞
在賣家立場只要快递話簽左,多數唔再理,除非快递俾簽收人追看簽收單.

在快递立場對集運又愛又恨!

愛生意集中量又多,次次一批簽完就收工
恨集運什麼都推返轉頭,客嫌慢-收唔到貨,第一時間推落快递!

其實人地快递入來有張清單,照理 掃描張單入電腦,逐件貨掃一次對埋張單收貨.

你估宜家D集運佬點做?成批來左堆埋一邊-給個印就收左.

週時係倉度唔見左.尼條友自己揾返件貨唔通仲肯認衰?先將個錯推落隔離,自已成個英雄甘同你領功

總之做左老襭仲要多謝佢.

尼D野根本不應發生-要再幫趁,三思!下次未必甘好彩!

大宅

國民生產總值:1108

BKXmas勳章

回覆樓主:

非常有問題啦呢間野,一出事問多句,個老闆娘就會癲左咁鬧你,上次我cap曬圖去淘寶到投訴佢不斷騷擾我,會俾時間佢解釋,佢提都冇提騷擾我件事,淨係話我用左佢咁多次,次次呃佢話我係工業大廈收貨,次次都呃佢二十蚊住宅費喎,我火都黎埋,我家陣投訴佢騷擾我,佢九唔搭八都算,自己講都唔覺得好笑,我咪覆返,我呃左你咁多次,你仲俾我呃,你開善堂架,我亦有搵返我同佢對話,cap圖放出黎,我次次都寫明係沙田住宅囉,二十蚊次次都俾足,俾小一蚊都唔得囉,跟住佢就扮睇唔到d圖
我有理由相信佢係有妄想症

大宅

國民生產總值:1043

BKXmas勳章

回覆樓主:

我142kg , 因為我屋苑要一張送貨單(沒有公司印也可) 才可免費泊車送貨,
但反而增益個老闆鬧我麻煩, 其實只要佢print淘寶訂單詳情就得,真係好無奈俾佢鬧

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

國民生產總值:18093

BKXmas勳章

123chan123 發表於 16-12-2 18:52

我142kg , 因為我屋苑要一張送貨單(沒有公司印也可) 才可免 ...

之前用都唔會咁,雖然我件事解決左,貨都好快送到,但係服務真係大不如前,之前送住宅上1層樓都送,今次打黎話送1樓樓梯要加錢,我就叫佢送到上樓打比我,我帶住小朋友落一層拎
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

大宅

BKXmas勳章

shop_baby 發表於 16-12-2 19:09
之前用都唔會咁,雖然我件事解決左,貨都好快送到,但係服務真係大不如前,之前送住宅上1層樓都送,今次打 ...

我搵淘寶客服, 佢話大陸人好蠢, 唔識呢d野, 叫我幫佢整送貨單, 淘寶客服叫我收完貨投訴增益服務態度差

複式洋房

國民生產總值:110

BKXmas勳章

有四葉草的集運你就不需要擔心任何東西,客服是世界上最棒的客服!

大宅

BKXmas勳章

avislo 發表於 16-12-2 22:22
有四葉草的集運你就不需要擔心任何東西,客服是世界上最棒的客服!

有冇link?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎