美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

通常維持幾耐

洋房

Glamouri 發表於 16-11-29 22:20
通常維持幾耐

我有十幾枝。。淨用一隻就4-5個中。。sale話混合噴會耐d,又真系得喎,有6-8個中

大宅

我唔噴身只噴頭髮
佢原本嗰陣味就應該3-4個鐘到
後調返到屋企都仲有d 但係已經唔係咁好文
暫時都未搵到隻香水我係連後調都滿意

男爵府

回覆樓主:

本身用開chanel真係last得好耐 又香。之前個朋友用jo malone佢叫我噴下個身 佢話好香 我聞左之後就勁鐘意 不過之前上網好多人都話last得4個鐘 所以我仲諗緊買唔買。想買english pear or nectarine blossom & honey

男爵府

通常維持幾耐

因為Jo Malone是cologne, 其他香水是eau de toilette, eau de parfume, 甚至是parfume, 香精比例低,所以不持久。

子爵府

回覆:Jo Malone是否香氣不持久?

噴身定手脚?

複式洋房

JML維持到3-4個鐘, 我本身都係fans, 若想last得耐D, 可能要選香味比較濃啦 , eg. lime and basil, blackberry bay
若果係english pear, orange blosson, white jasmine就比較快無味.

不過我真係好鍾意佢能夠幾隻味混合.

子爵府

通常維持幾耐

真係4個鍾就無
我用埋手頭果啲都想轉

男爵府

Chanel is the best so far, i used to spray some on my bra, it can be lasted 2 days long.. so good.
親子王國以外之連結已被刪除

伯爵府

通常維持幾耐

唔持久但唔知我係未用得耐,一隻味用左5,6支了好幾年重繼續用緊, 同事話成日起我身上嗅到我隻味

大宅

我用nectarine blossom & honey, 可能比較濃d, 我覺得keep得幾好

男爵府

小仙女Mummy 發表於 16-12-1 09:34
Chanel is the best so far, i used to spray some on my bra, it can be lasted 2 days long.. so good.

係 chanel真係last得好耐。

複式洋房

好吾持久,多數朝早翻工噴完,晏就已經無咩味,夜晚就無味~

複式洋房

messy_love 發表於 16-12-4 01:21
我用nectarine blossom & honey, 可能比較濃d, 我覺得keep得幾好

我都係用呢隻,但都last 吾耐,頂多5hours, 你噴係邊?

大宅

kmtsoi6 發表於 16-12-4 09:06
我都係用呢隻,但都last 吾耐,頂多5hours, 你噴係邊?

頸同衫(emoji)

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Jo Malone 真係得四個鐘貨仔,所以office 同手袋有支細旣用來補⋯
如果想last得耐,洗澡後要上同味body oil ,臨出門再用cologne, 不過咁唔可以溝味

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至