用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 6498|主題: 885341

懷疑舖頭有人偷錢,想買針孔攝錄機,有無介紹?

大宅

國民生產總值:2360

BKXmas勳章

老公自己公司,唔想裝cctv,越細越唔覺越好,點度有得買而價錢又平?同埋如果網需要咩網絡(例如使唔使申請wifi)因公司無wifi,無電腦的!

男爵府

國民生產總值:5268

雞年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

chiling009 發表於 16-11-29 22:29
老公自己公司,唔想裝cctv,越細越唔覺越好,點度有得買而價錢又平?同埋如果網需要咩網絡(例如使唔使申請wifi) ...

公司裝cctv要比員工知係乜位置,唔可以咁樣做,好似犯法,有錯請指點。

其實你地明正言順咁裝cctv仲好。

水晶宮

國民生產總值:67465

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

cathy11 發表於 16-11-29 22:55
公司裝cctv要比員工知係乜位置,唔可以咁樣做,好似犯法,有錯請指點。

其實你地明正言順咁裝cctv仲好。

係,裝咗唔通知員工係犯法的。 其實裝咪裝,點解要唔比員工知,如果覺得有人偷嘢先裝,裝完佢仲偷就抵死啦!

大宅

國民生產總值:2360

BKXmas勳章

回覆樓主:

原來犯法架

大宅

國民生產總值:4768

BKXmas勳章

chiling009 發表於 16-11-29 23:51
原來犯法架

前排有個節目叫「私隱何價」就係講哩個問題,裝咗唔比員工知係犯法㗎

大宅

國民生產總值:3531

BKXmas勳章

引用:原來犯法架

原帖由 chiling009 於 16-11-29 發表
原來犯法架
光明正大擺係度就唔犯法,冇足夠證據裝針孔唔通知員工就犯法

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎