用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 7205|主題: 896852

長頭髮JM,會否掂D頭髮

男爵府

國民生產總值:8593

BKXmas勳章

係長頭髮都知道係要撥整齊啲髮尾,或前面D頭髮。(不是經常的)
一個男人或 一個短髮女士捉人話人玩頭髮,話有問題。挑剔無聊到極。

不是車箱,無整到人,睇的人係一見你掂就吾順眼。因為一個無頭髮男士,一個超短,gel起曲髮女士。

男爵府

BKXmas勳章

家下係咪D頭髮有劇毒,一掂即會中毒吖

子爵府

國民生產總值:10079

BKXmas勳章

試過有 d 長髮女喺好迫嘅或車廂,將 d 頭髮左撥右撥或將個頭擰嚟擰去,再唔係就好似拍緊洗頭水廣告咁,成日成把頭髮向後撥,咁樣係絕對影響人!

Tingche    發表於 16-11-30 11:50
蕃茄薯仔湯    發表於 16-11-30 11:44
kittywong923    發表於 16-11-30 10:42
esmehouse    發表於 16-11-30 10:39
InkCartridge    發表於 16-11-30 10:08

禁止訪問

國民生產總值:1578

BKXmas勳章

伯爵府

國民生產總值:15501

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆:長頭髮JM,會否掂D頭髮

撩到塊面我會微微撥返開
但近年好怕啲人喺車廂左R右R仲要用五指梳係咁抓抓抓

男爵府

國民生產總值:5627

BKXmas勳章

我長頭髮,幾十年都冇人話過我撥頭髮。

如果你有男人又有女人話你撥頭髮,我諗你應該想下自己撥頭髮的時間丶地點是否不適合,騷擾左人。

子爵府

國民生產總值:11243

BKXmas勳章

我心情緊張會抓啲頭髮,試過比人話係發姣

esmehouse    發表於 16-11-30 10:39
wcpcelia    發表於 16-11-30 09:01

珍珠宮

國民生產總值:34128

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我成日都整頭髮,我漂過有一汁係特別kick所以成日都會用手解開果d 結
感激遇上你~

男爵府

國民生產總值:9875

BKXmas勳章

bbkq 發表於 16-11-29 22:47
係長頭髮都知道係要撥整齊啲髮尾,或前面D頭髮。(不是經常的)
一D男人,或 短髮女士專門捉人話人,玩頭髮, ...

你講嘅要“經常梳理”若需要頻繁去撥弄,一來浪費自己人生,二來撥到人家絕對係令人厭惡的行為。
你以為你的秀髮,掃入別人度,人家要如沐仙針?

琥珀宮

國民生產總值:199716

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

引用:係長頭髮都知道係要撥整齊啲髮尾,或前面D

原帖由 bbkq 於 16-11-29 發表

睇情況,公事開會係咁玩髮尾係煩的

*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

男爵府

BKXmas勳章

野原美冴 發表於 16-11-30 07:46
一定不是騷擾到人,係D人超無聊,覺得一掂D頭髮就是玩

子爵府

國民生產總值:10054

BKXmas勳章

短頭髮都會間唔中手整理前蔭同髮尾,我都認同如果去到畀人話,咁就會自我檢討係咪整得太密?係咪整到人?

piklam1    發表於 16-11-30 12:48

男爵府

BKXmas勳章

good_pig 發表於 16-11-30 08:23
睇情況,公事開會係咁玩髮尾係煩的
不是係咁,係佢地覺得一掂D頭髮是玩

男爵府

BKXmas勳章

kyk 發表於 16-11-30 01:26
試過有 d 長髮女喺好迫嘅或車廂,將 d 頭髮左撥右撥或將個頭擰嚟擰去,再唔係就好似拍緊洗頭水廣告咁,成 ...
整到人緊係吾好,但我無影響到人,係佢地覺得一掂D頭髮是玩,長頭髮係自然會動,不是硬貼頭皮啩

子爵府

國民生產總值:10488

BKXmas勳章

以前有同事有習慣用食指打圈撩髮尾,特別開會佢要講嘢時更撩得緊要,可以話佢無影響人,只係影響自己形像,有d人一緊張就摸面,或un腳,做果個唔覺,但睇果d有時會覺得煩,又或者唔想再望。變相減低自己親和力。

男爵府

BKXmas勳章

brindlewin 發表於 16-11-30 08:03
你講嘅要“經常梳理”若需要頻繁去撥弄,一來浪費自己人生,二來撥到人家絕對係令人厭惡的行為。 ...
無經常,無整到人,係佢地見到一掂D頭髮是玩,佢地係短頭髮,

別墅

國民生產總值:689

BKXmas勳章

回覆樓主:

我一有壓力就會係咁摸頭髮蚊頭髮,我啲fd慣左我成日搞個頭。

男爵府

BKXmas勳章

龍蝦 發表於 16-11-30 08:37
短頭髮都會間唔中手整理前蔭同髮尾,我都認同如果去到畀人話,咁就會自我檢討係咪整得太密?係咪整到人?
...
無整到人,無經常。係一掂就話人玩,佢地其實係D好挑剔的人,而且是短頭髮,

男爵府

BKXmas勳章

moniqueee 發表於 16-11-30 07:32
撩到塊面我會微微撥返開
但近年好怕啲人喺車廂左R右R仲要用五指梳係咁抓抓抓
反而係怕了D頭皮男人,在車廂係咁撥/抓

男爵府

BKXmas勳章

野原美冴 發表於 16-11-30 07:46
我都是第一次畀個短髮男士,和另一個短髮女士話,共通點是佢地短髮,而且挑剔。一見掂D頭髮就發炆憎。
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎