用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

產前產後 今日: 88|主題: 237175

37周,bb調左頭,但未入盤

別墅

國民生產總值:778

BKXmas勳章

而家6磅幾,好擔心如果足40周出世,到時會太重,仲難生。又擔心要食全餐。大家知唔知有無咩運動,動作可以令bb快啲入盆呀?

複式洋房

國民生產總值:146

BKXmas勳章

我現正39周,BB都未入曬盆,但我情況係BB臍帶繞頸1圈同面前肚皮,所以同先生商量後都係開刀。因為38周已經係有咁嘅情況睇完都係咁,你可以再等下睇下先,搵屋企人多D同你出去行下,食多D腐竹白果糖水睇下有冇改善丫!祝你平平安安媽媽~

別墅

BKXmas勳章

Keita 發表於 16-11-29 23:59
我現正39周,BB都未入曬盆,但我情況係BB臍帶繞頸1圈同面前肚皮,所以同先生商量後都係開刀。因為38周已經 ...

即係bb塊面向天? 我今日睇醫生就同我講佢塊面向天,又未入盤。如果咁嘅情況係咪會麻煩啲架?

大宅

國民生產總值:3635

BKXmas勳章

回覆 hyshys 的帖子

散步和行樓梯

複式洋房

BKXmas勳章

我醫生講BB面向肚皮嘅話媽媽揀順產對媽媽創傷會大D,因為BB如果係咁嘅情況下由子宮出黎會爆得犀利,我哋商量後都係揀開刀放棄佐順產,每位媽咪都唔同,我又係細碼媽媽,所以真係要睇你自己點揀一=)

別墅

BKXmas勳章

Keita 發表於 16-11-30 08:08

我醫生講BB面向肚皮嘅話媽媽揀順產對媽媽創傷會大D,因為BB如果係咁嘅情況下由子宮出 ...

我個醫生淨係講會難生啲,又講得唔清唔楚,我諗緊其實Bb個頭應該會成日郁架嘛,我諗住睇埋下星期點先我都唔係大隻架,所以而家突然都好擔心。

翡翠宮

國民生產總值:82095

2017勳章 BKXmas勳章

難唔難生好難預計, 食全餐都唔係單靠胎位去決定, 倒不如放鬆d. 話就話面向天的話, bb 要多d 時間去轉身, 又或者痛d, 到時係點冇人知. bb 真係出黎時仲係面向天就麻煩d.

到時生果陣可能佢轉身轉得快, 好快變左面向側咁出世, 呢d 野真係話唔埋. 我d 仔女都係面向天, 出世時係面向側邊, 大仔係小痛兩日, 開一度後約6個鐘出世. 朋友bb 都係面向天, 朋友生bb 時超高齡, 佢都擔心過, 但生完之後佢話唔算太痛同埋生得好快.

bb 重量方面倒要留意.

複式洋房

BKXmas勳章

樓上媽媽講得啱,BB越大你可能面對嘅嘢會越多,媽咪要諗清楚丫,再睇多個星期,可能又有唔同ga,唔洗擔心,船到橋頭自然直丫麻xD

別墅

BKXmas勳章

bosch 發表於 16-11-30 11:46
難唔難生好難預計, 食全餐都唔係單靠胎位去決定, 倒不如放鬆d. 話就話面向天的話, bb 要多d 時間去轉身, ...

多謝你嘅資訊呀,唔該晒你,我放鬆啲算啦。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎