夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公成日放假霸住部電視打機,又懶唔出街,同拍拖個陣唔同,有時都幾忟憎,大家會點解決?

大宅

KKpenguin 發表於 16-11-29 23:16
老公成日放假霸住部電視打機,又懶唔出街,同拍拖個陣唔同,有時都幾忟憎,大家會點解決? ...

買多部電視自己睇,或者各有各打

子爵府

回覆樓主:

自找節目,岩就一齊出街食個dinner,不然直落

複式洋房

當然會啦, 以前會唔開心既, 但都會覺得打機係佢減壓既方式, 而佢又在我視線範圍唔會搞搞振. 好過佢話同朋友去街留低自己一個在家啦,

而家我會陪佢打, 了解下佢玩D咩(可以多D話題). 或者坐佢旁邊睇下書, 做下自己野. 大家都要有空間嘛..當然, 如果我好想去街, 我會早幾日同佢講定, 等佢有個預算, 之後唔會阻/煩住佢打機啦..

不過我唔鍾意去街又唔多睇電視, 可能以上既方法幫唔到樓主

複式洋房

會呀
又時我都想睇下戲架嘛

複式洋房

都係想休息下姐,番工咁累~一齊打埋一份囉~

伯爵府

我老公又係霸住部電視打機,一係就煲碟,仲要成日穩我陪,就算坐係隔離佢都開心,我自己為有拎部pad煲劇

大宅

nnx 發表於 16-11-30 08:35
買多部電視自己睇,或者各有各打

hahaha,逼佢買多部電視,一係唔好打!

大宅

Bobo113 發表於 16-11-30 08:35
自找節目,岩就一齊出街食個dinner,不然直落
咁有時返到屋企都想睇下野,又話電視都冇咩野好睇啦,之後就打機lu...

大宅

melmel716 發表於 16-11-30 12:18
都係想休息下姐,番工咁累~一齊打埋一份囉~
都想搵D 岩我既game一齊打架...但佢成日都係打果隻足球game...我都唔識玩...

大宅

QY08040408 發表於 16-11-30 12:27
我老公又係霸住部電視打機,一係就煲碟,仲要成日穩我陪,就算坐係隔離佢都開心,我自己為有拎部pad煲劇:ca ...
我而家咪就係咁囉...睇youtube,玩candy crush...hahaha

水晶宮

唔理佢,等佢打飽佢,自己同小朋友返娘家陪父母

子爵府

KKpenguin 發表於 16-11-30 14:30
咁有時返到屋企都想睇下野,又話電視都冇咩野好睇啦,之後就打機lu... ...

可否装多部電視系房

首頁

尾頁

跳至