用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1806|主題: 868667

父母老左似細路

男爵府

國民生產總值:8344

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
兩個老左成日意見相反而鬥氣
似小朋友
以前兩個嗌交一句起兩句止

往日好愛躉長輩款,咩都識
依家有啲咩新洗衣機新電話唔識
就好依賴我地仔女

你地父母係咪咁

子爵府

國民生產總值:10847

2015xmas

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

係,成個老頑童咁,唔聽話,成日偷食唔健康野 (重要一食食好多) ,偷食完比我發現重話係細佬食既 搞到我唔敢買家庭裝零食放屋企

(好似買大盒雪糕,佢竟然幾日食左兩盒, 重識放吉盒係冰箱擾亂視線 等我想食先發現佢將雪糕食曬,唔係唔比佢食,但都唔可以過量架嘛 話佢佢又話冇事冇事,佢都知自己血糖高架,激死我, 自此只會買細杯雪糕,頂多比細杯仔佢食
(゚∀゚)ww 新目標: 努力存錢, 努力減肥  (ง •̀_•́)ง

侯爵府

國民生產總值:20629

回覆樓主:

係, 似小朋友要氹。
專食埋d唔應該食既食物, 唔俾食發就老脾。
小時候父母照顧你, 現在就到自己照顧佢地, 但開心的

男爵府

國民生產總值:8624

願望石 發表於 16-11-30 07:25
係,成個老頑童咁,唔聽話,成日偷食唔健康野 (重要一食食好多) ,偷食完比我發現重話係細佬食既 搞到 ...
重識放吉盒係冰箱擾亂視線

這是我仔的做法

cindy1009    發表於 3 天前
wcpcelia    發表於 3 天前

珍珠宮

國民生產總值:32086

tearycow 發表於 16-11-29 23:26
似小朋友

有、好忟⋯⋯
講唔聽亂食野、成日上網煲劇

男爵府

國民生產總值:6129

係, 成日姨姨哦哦要人安慰

大宅

國民生產總值:1531

回覆樓主:

仲有成日打機呀

wcpcelia    發表於 3 天前
家家公主    發表於 3 天前

男爵府

國民生產總值:8499

我老豆 上網 打機
仲要唔開燈 我味話佢:睇壞你隻眼
講完係度笑 因為我細個 爸爸都係咁話我

琥珀宮

國民生產總值:182317

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

引用:兩個老左成日意見相反而鬥氣似小朋友以前兩

原帖由 tearycow 於 16-11-29 發表
似小朋友
我果面好d...接受新產品都ok

不過兩個成日嘈都發生左好耐

侯爵府

國民生產總值:20519

BK Milk勳章

carphoto 發表於 16-11-30 08:07
仲有成日打機呀

我媽由早到晚。機不離手

水晶宮

國民生產總值:62632

回覆樓主:

我dad mum唔會呀!!

你地父母幾多歲呀??

我dad mum 63歲,仲係好似以前一樣,暫時未見老態,個性亦無乜轉變~

子爵府

國民生產總值:13974

回覆樓主:

自己爸爸已先遊,想被佢依賴下都唔得r

我99, 愈老愈小氣,單打唔在講,小小事就嬲,我地放工放學鬼倦,仲要做家務煮飯,有時都無心機tum佢

子爵府

國民生產總值:10847

2015xmas

FJmom 發表於 16-11-30 07:39
重識放吉盒係冰箱擾亂視線

這是我仔的做法
係, 成個細路仔咁 真係又好嬲又好笑
(゚∀゚)ww 新目標: 努力存錢, 努力減肥  (ง •̀_•́)ง

男爵府

QQdevil 發表於 16-11-30 08:21
我媽由早到晚。機不離手

我媽都係

男爵府

回覆樓主:

好愛微信

大宅

國民生產總值:3058

麻煩過細路,細路都聽教聽話,父母直頭激死我!

子爵府

國民生產總值:13331

回覆樓主:

我媽冇腦退化,仲好精靈,但d行為就真係變返細路咁,我都係盡量氹同關心,忍住唔好發佢脾氣,始終都一日比一日老,唔知仲有幾多日子可以相處。

男爵府

國民生產總值:6647

回覆樓主:

系,話極都唔聽,要好似小朋友甘不斷洗腦洗腦,仲難湊過細路啊

asa2012    發表於 3 天前

男爵府

國民生產總值:5007

熱血勳章

我外公都係咁,可惜已經不在

大宅

國民生產總值:3436

我走時, 會問我幾時返,
如果我話翌日不返, 佢會表現出不開心咁樣.
好似小朋友, 見媽媽出門不高興咁.
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎