用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 591|主題: 869765

7個月BB傷風咳應該食西藥嗎?

大宅

國民生產總值:1746

事源:13號開始已有洗鼻水及咳嗽,去了看醫生,醫生診斷後說不太嚴重,可以唔食藥,但都開左藥旁身。
咁我就唔食啦!點知到而家都未好,咁有咩對策?食唔食西藥好?我想知究竟食西藥對BB有d咩影響?究竟應唔應該食呢!

複式洋房

國民生產總值:482

我B4個月已經病食西藥,人地話BB唔好食咁多藥但你唔俾佢食咪越來越越嚴重到時重阿B仲辛苦,所以我決定快D食快D好起碼止左咳同鼻水尤其是宜家D菌咁勁

大宅

國民生產總值:3999

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有病點解唔食藥?病到個人唔舒服仲想等自己好番?

大宅

國民生產總值:1746

LazyBear 發表於 16-11-30 00:43
有病點解唔食藥?病到個人唔舒服仲想等自己好番?

唔係我話唔食,係醫生叫唔好食,我都唔知點做好!

男爵府

國民生產總值:5074

可以瞓覺前俾佢食,會瞓得好d,日頭無需要就唔使

翡翠宮

國民生產總值:95331

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我住外國,咁細bb傷風咳係無葯食的。

有次我返香港,bb病左,我帶左佢睇醫生,都同醫生講點解外國無葯,香港會比,佢話其實d葯唔係治療,而係舒緩,食左只係舒服d,所以唔食都會好。

別墅

國民生產總值:931

藥房有只藥水,中藥製,bb仔都食得

複式洋房

國民生產總值:102

ayasbaby 發表於 16-11-30 09:08
藥房有只藥水,中藥製,bb仔都食得
一定睇醫生喇
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎