用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

西貢區媽媽會 今日: 14|主題: 6937

聯合醫院生B 好嗎?

民房

國民生產總值:24

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
因為住將軍澳關係,所以一開始健康院就幫我book左聯合醫院床位。但聽過幾位媽媽講聯合唔係咁好,但有啲就話冇嘜嘢。但自己都有啲擔心。

王國熱話
21個月大得20磅
5歲女乜都唔願食
驢奶???
終於肯食多左嘢啦

男爵府

國民生產總值:6656

好媽媽勳章

回覆:聯合醫院生B 好嗎?

我兩胎都喺聯合生,覺得都幾好呀!如果打算餵母乳嘅,聯合姑娘都好好,教到妳識!

大宅

國民生產總值:1447

oohlalatse 發表於 16-11-30 01:48
因為住將軍澳關係,所以一開始健康院就幫我book左聯合醫院床位。但聽過幾位媽媽講聯合唔係咁好,但有啲就話 ...

我兩年半前生,助產士很好,一直鼓勵我出力生。住公立医院是嘈d, 休息不好。但好快就出院,而且医院也會教怎樣餵母乳,我很滿意。

洋房

國民生產總值:86

回覆樓主:

我都係兩年幾前生,前後住咗6日,除咗一個助產士比較惡外,其他全部都非常好,再生都一定返聯合。

但我都見到姑娘黑面嘅時候,對面床個媽媽由入院上房嗌痛嗌足一日,但姑娘幫佢check咗佢根本未生得,佢不停要求開刀,隔一陣就㩒鐘嗌姑娘話自己好辛苦好痛,基本上全房姑娘都黑佢面,最後醫生都俾佢開刀。

民房

w.c.chong 發表於 16-11-30 11:36
我兩胎都喺聯合生,覺得都幾好呀!如果打算餵母乳嘅,聯合姑娘都好好,教到妳識!

...

聽你咁講又幾好喎!咁我就放心了(emoji)

民房

chuchu218 發表於 16-11-30 13:53
我兩年半前生,助產士很好,一直鼓勵我出力生。住公立医院是嘈d, 休息不好。但好快就出院,而且医院也會教 ...

那就可以放心了(emoji)謝謝你

民房

FKE 發表於 16-11-30 15:07
我都係兩年幾前生,前後住咗6日,除咗一個助產士比較惡外,其他全部都非常好,再生都一定返聯合。

但我都 ...

住左6日都幾長喎,不過聽你咁講都可以放心;)

洋房

國民生產總值:86

oohlalatse 發表於 16-11-30 15:24
住左6日都幾長喎,不過聽你咁講都可以放心;)

我入院第4日先生呀!我見紅入院,姑娘話我其實未有咁快生得,不過過咗預產期,我又住將軍澳,唔好走黎走去,留喺醫院抖吓,個姑娘咁講,我就乖乖喺醫院渡咗3日假
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎