用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 260|主題: 49017

小朋友出風癩

別墅

國民生產總值:506

囝囝好像出風癩,我知德國麻疹會傳染,請問風癩會否傳染,大肚可否照顧囝囝或須搵人照顧,謝謝

大宅

國民生產總值:4201

小千大千 發表於 16-11-30 03:20
囝囝好像出風癩,我知德國麻疹會傳染,請問風癩會否傳染,大肚可否照顧囝囝或須搵人照顧,謝謝
...

我仔上幾星期先出完, 我照顧佢, 冇問題

別墅

candiceb 發表於 16-11-30 05:41
我仔上幾星期先出完, 我照顧佢, 冇問題

謝謝解答

水晶宮

國民生產總值:61676

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
先帶BB睇醫生,再確診,小朋友唔舒服,最好有屋企人幫手照顧。

大宅

國民生產總值:1196

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
風癩係對致敏原產生過敏反應,正常應該唔會傳染,建議先睇醫生確定左,咁安心啲

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

謝謝各位回覆, 睇左醫生,而家好反晒,最慘係痕,見到佢好辛苦,好心痛

水晶宮

國民生產總值:54754

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
風癩係唔會傳染嘅,但係你要確定係風癩

別墅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
dinosaurmum 發表於 16-12-2 12:14
風癩係唔會傳染嘅,但係你要確定係風癩

睇左醫生係風癩,謝謝
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎