用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

在職媽媽 今日: 3|主題: 27604

年尾轉工

侯爵府

國民生產總值:21392

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
諗咗想轉一段時間
如果新工人工多3千
工時由5日半轉一個月放6日
其餘所有野都差唔多
因而家公司上司成日針對女同事
間中俾說話聽而唔開心
咁過檔好定等埋bonus再搵?
你地會點揀

王國熱話
氣泡 (1-5, 更新5)
詩語閑情.......斯人讀潮水
【淨空法師:人生的意義在哪裡】
[轉貼] 一對小夫妻離婚後的三十天生活

伯爵府

國民生產總值:19601

namnamnamlolo 發表於 16-11-30 06:19
諗咗想轉一段時間
如果新工人工多3千
工時由5日半轉一個月放6日

5日半同一個月放6日冇大分別,多3千我會轉
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

侯爵府

國民生產總值:23460

有變態上司已要快走

侯爵府

國民生產總值:21921

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

速逃, 蘇州過後無艇搭...

悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

水晶宮

國民生產總值:54754

變態上司肯定就要走啦,做得唔開心

男爵府

國民生產總值:6317

畀面勳章 貓狗褓姆 2016夢想成真

有個咁變態既上司,更何況依家有份工等緊你..
就算人工平手都轉啦...仲等咩?

大宅

國民生產總值:4839

回覆樓主:

揾到仲吾走,吾好等,難得年尾有工

子爵府

國民生產總值:11001

年尾嘅工, 好極有限, 仲有個零月, 我會忍

翡翠宮

國民生產總值:91874

咁梗係轉喇,起碼有機會好過宜家

複式洋房

國民生產總值:146

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
做得唔開心, 留低都無意思

大宅

國民生產總值:1313

公司今日來左個新人,係三殺位,我都冇眼睇,年尾搵工係豬頭骨我信

水晶宮

國民生產總值:54647

famhappy 發表於 16-11-30 15:46
有個咁變態既上司,更何況依家有份工等緊你..
就算人工平手都轉啦...仲等咩? ...

琥珀宮

國民生產總值:182724

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

bonus 估計有幾多?

複式洋房

國民生產總值:165

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
himhim0502 發表於 16-11-30 17:56
年尾嘅工, 好極有限, 仲有個零月, 我會忍

我下星期返年尾工(emoji)

伯爵府

國民生產總值:16657

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

向錢看
抱怨只會使人發瘋,
報恩才會使人發奮 ❣
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎