美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

jesswu 發表於 16-12-5 01:50
係……因為高齡生完B有二型糖尿,醫生要我控制澱粉攝取量,開頭4年我都冇理,點知又肥血糖又踩界,不得已 ...

嘩,好fit呀!你係做乜野運動?我都好肥要減,想請教吓!

子爵府

jesswu 發表於 16-12-5 00:21
我本身baby face ,但始終歲月不饒人……好好彩45仲似30,因為身型keep到,冇紋……我每天2杯豆漿,加1.5 L ...

飲咩野豆漿?自己整嗎?

子爵府

我本身baby face ,但始終歲月不饒人……好好彩45仲似30,因為身型keep到,冇紋……我每天2杯豆漿,加1.5 L ...

飲咩野豆漿?自己整嗎?

侯爵府

回覆:大家平時點保養自己或養生?

訓得夠同做運動係好重要

別墅

做運動好緊要, 做乜都假, 無運動一定唔會keep 得長, 你睇個個明星都要做運動keep住自己

子爵府

taisaimui 發表於 16-12-5 07:29

我冇咩時間,只能在家做,通常我會做plank, squat, tabata....因為簡單又不用去gym....最重要需時唔多……
plank我由1分鐘都震震下到而家可堅持10分鐘(但不要做這麼久,我只係測試自己靭力先試下極限。正常一般1min x 4 rep就ok),plank可練core核心肌群,想有腰腹曲線可做。我的馬甲線也是做plank而成。另外squat也是極好的自體運動,我做8min, 每20秒歇息10秒,做squat firm到pat pat和大腿, 可防膝痛、甚至有益心臟。tabata做4min或8min,我懶通常跟YouTube的入門版tabata...

其實我肥過幾年,阿女4歲之前都keep住有接近120磅……
但我本身瘦底又骨細,比例ok....一瘦番後生十年唔係講笑……

子爵府

taisaimui 發表於 16-12-5 07:29

我冇咩時間,只能在家做,通常我會做plank, squat, tabata....因為簡單又不用去gym....最重要需時唔多……
plank我由1分鐘都震震下到而家可堅持10分鐘(但不要做這麼久,我只係測試自己靭力先試下極限。正常一般1min x 4 rep就ok),plank可練core核心肌群,想有腰腹曲線可做。我的馬甲線也是做plank而成。另外squat也是極好的自體運動,我做8min, 每20秒歇息10秒,做squat firm到pat pat和大腿, 可防膝痛、甚至有益心臟。tabata做4min或8min,我懶通常跟YouTube的入門版tabata...

其實我肥過幾年,阿女4歲之前都keep住有接近120磅……
但我本身瘦底又骨細,比例ok....一瘦番後生十年唔係講笑……

子爵府

LC116 發表於 16-12-5 10:12
飲咩野豆漿?自己整嗎?

我懶冇咁神心自製……只買現成,無糖非基因改造黃豆或有機黃豆……
飲豆漿係想攝取大豆異黃酮,對女性好……不過胃弱或有痛風不宜……

子爵府

LC116 發表於 16-12-5 10:12
飲咩野豆漿?自己整嗎?

我懶冇咁神心自製……只買現成,無糖非基因改造黃豆或有機黃豆……
飲豆漿係想攝取大豆異黃酮,對女性好……不過胃弱或有痛風不宜……

珍珠宮

jesswu 發表於 16-12-5 11:13
我冇咩時間,只能在家做,通常我會做plank, squat, tabata....因為簡單又不用去gym....最重要需時唔多…… ...
你好fit 呀! 我吾夠堅持,聽完你講 今晚再做plank先squat未做過, search 下先

子爵府

飲咩野豆漿?自己整嗎?

子爵府

飲咩野豆漿?自己整嗎?

子爵府

早睡,做運動(YOGA,游水,鄭多燕,CORE,BIKING輪住做),保持愉快心情(勿生氣,凡事大事化小),不要吃得太過份

男爵府

我都癸党早訓好緊要,仲要日曰fu水分mask

大宅

留毛學野

禁止訪問

複式洋房

早瞓 夠瞓 可以瞓到自然醒就最好,
多飲水 多蔬果 因為要排毒 去到厠所好重要,
足夠運動 同樣道理, 要排毒 (排汗)
基本功夫做得好, 皮膚自然好

大宅

jesswu 發表於 16-12-5 11:13
我冇咩時間,只能在家做,通常我會做plank, squat, tabata....因為簡單又不用去gym....最重要需時唔多…… ...

好羨慕你的身型!多謝你分享

大宅

綜合大家意見,我依家已經先由早睡,飲食控制同埋護膚做起

子爵府

做運動排汗好緊要WOO,做少少先啦,例如一星期三日

首頁
12345...7

尾頁

跳至