用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 256|主題: 48896

有冇人7個月搭長途機

大宅

國民生產總值:2441

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
如題

大宅

國民生產總值:2377

有...剛剛去完英國返黎

民房

國民生產總值:21

poohpooh23 發表於 16-11-30 09:14
有...剛剛去完英國返黎

需唔需要醫生證明先可以上機?

別墅

國民生產總值:553

唔知會唔會間間航空公司唔同,我上次搭香港航空,佢話28週後要有7天內的醫生紙才可上機

大宅

國民生產總值:2377

最好有醫生證明呀

大宅

國民生產總值:1818

babygb 發表於 16-11-30 09:37
需唔需要醫生證明先可以上機?
間間航空公司唔同, 最好問清楚先

大宅

國民生產總值:2441

回覆:有冇人7個月搭長途機

如果有事要去美國2 weeks, 回程時要係當地睇醫生拎證明?

別墅

國民生產總值:506

piggip77 發表於 16-11-30 08:46
如題

7個月應該要有醫生證明。沒有醫生證明應該上不到機。

侯爵府

國民生產總值:23849

可能要問下你果間航空公司

複式洋房

國民生產總值:136

發表於 前天 04:18 |顯示全部帖子

回覆樓主:

28週就一定要,我肚5個月時坐飛機,由於個肚太大似8個月,所以佢有要求要比有預產期或睇醫生既證明先可上機。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎