用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 495|主題: 117428

[日本] 品川太子 定 京成上野APA

別墅

國民生產總值:548

因夜機(9:00)到,唔知住邊間好。有無jm兩間都住過,邊間好d?

王國熱話

寶石宮

國民生產總值:300218

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

咁你跟住行程係點? 我都係夜機到, 諗緊住機場間東橫 定 成田Apa。
住品川就方便啲唔駛再搬酒店, 住成田就近啲, 其實睇返尾班車啦, 夾到都可以出市區

子爵府

國民生產總值:12841

我夜晚八點幾機,都諗緊住邊,一係住兩日上野廢事搬,一係住機場附近,訓醒去完outlet 先去上野。

別墅

TMC3012 發表於 16-11-30 09:02
咁你跟住行程係點? 我都係夜機到, 諗緊住機場間東橫 定 成田Apa。
住品川就方便啲唔駛再搬酒店, 住成田 ...
其實我兩間都未住過,自己就想住品川太子多D,因為我PLAN行程都係台場, 迪迪尼, 築地, 橫濱。
上網睇過品川太子就舊D,去景點方便D。但京成APA就新D,離機場近。

但夜機關係,上野京成站前APA就唔駛轉車,一程直達。但品川就要在日暮里轉車。

珍珠宮

國民生產總值:34652

畀面勳章 環保接龍勳章

Kouichikouichi 發表於 16-11-30 08:53
因夜機(9:00)到,唔知住邊間好。有無jm兩間都住過,邊間好d?
邊間好D其實好個人,視乎你去乜景點,交通點安排,
同埋價錢

寶石宮

國民生產總值:300218

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

Kouichikouichi 發表於 16-11-30 10:03
其實我兩間都未住過,自己就想住品川太子多D,因為我PLAN行程都係台場, 迪迪尼, 築地, 橫濱。
上網睇過品川 ...

我睇漏左上野, 咁梗係住上野啦, 成田機場直達, 來回都方便, 而且佢又近Jr 同metro 。
品川都就腳, 如果羽田出入既話就ok, 成田既佢都有車直達, 但耐啲

別墅

咁又係,不過兩間價錢一樣

大宅

國民生產總值:1210

Kouichikouichi 發表於 16-11-30 10:55
咁又係,不過兩間價錢一樣
交通, 上野稍勝 食飯, 上野比較多選擇
酒店級數, 品川 Prince 係四星中 ~ 四星頭, 比 Apa 高
距離 JR 或地鐵步程, 兩者差不多, 2 min vs 3 min, 即是一樣

別墅

好難揀呢

男爵府

國民生產總值:9675

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Kouichikouichi 發表於 16-11-30 08:53

我都係夜機九點先到成田 我book 左上野apa 呀 怕太夜先到所以要搵間最方便又最近酒店

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
鬆一鬆 發表於 16-12-2 23:14
我都係夜機九點先到成田 我book 左上野apa 呀 怕太夜先到所以要搵間最方便又最近酒店
...

你幾時出發呀

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎