用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

荃灣區媽媽會 今日: 24|主題: 10227

表現超好都可以跌入後備 大細B真係咁緊要咩

複式洋房

國民生產總值:147

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
琴日收到後備信真係失望 雖然呢間唔係心水 但因為囡囡當日表現好好 又有笑容 問咩答咩 連老師都不停讚佢真係好叻喎 走仲主動推櫈仔收禮物講多謝拜拜 除左佢係9月尾細B (都唔算好細)我都諗唔明咩準則

王國熱話
被lock file 求救
想學自己整網店
★☆ 機照打,水照吹 ☆★
請教電腦達人, 想買NOTEBOOK, 應該睇D 乜?

別墅

國民生產總值:776

serene0713 發表於 16-11-30 09:17
琴日收到後備信真係失望 雖然呢間唔係心水 但因為囡囡當日表現好好 又有笑容 問咩答咩 連老師都不停讚佢真 ...

邊間?

複式洋房

國民生產總值:132

琴日收到後備信真係失望 雖然呢間唔係心水 但因為囡囡當日表現好好 又有笑容 問咩答咩 連老師都不停讚佢真 ...

其實你講得啱,真係唔知咩準則的,我囡上年考n班,同你囡一樣,做到哂task,禮儀做足,間學校仲要有1part係英文對答,佢都做哂,但最終都只係後備,但我囡係2月大B喎。所以,失望係失望,之後重拾心情欣賞孩子,lee個世界真係好多唸唔到的原因啊。

複式洋房

國民生產總值:132

其實你講得啱,真係唔知咩準則的,我囡上年考n班,同你囡一樣,做到哂task,禮儀做足,間學校仲要有1part係英文對答,佢都做哂,但最終都只係後備,但我囡係2月大B喎。所以,失望係失望,之後重拾心情欣賞孩子,lee個世界真係好多唸唔到的原因啊。

男爵府

國民生產總值:6304

育兒性格勳章 2015xmas

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆:表現超好都可以跌入後備 大細B真係咁緊要咩

你覺得好,但其他小朋友可能更好wo

複式洋房

janice526 發表於 16-11-30 20:39
邊間?

荃灣迦南

複式洋房

國民生產總值:472

我同你情況一模一樣,我小朋友係10月bb,不過可能其他小朋友更好表現啦,不過我有些媽媽朋友的孩子,面試直頭冇答老師問題,都收,我諗都睇眼緣或各方面因素。

複式洋房

KrazyKat 發表於 16-12-1 11:10

我同你情況一模一樣,我小朋友係10月bb,不過可能其他小朋 ...

我眼見坐唔定既大把 淨係望住老師唔出聲既大把 如果你話比我聽有人更加叻我個心會服氣小小 ~不過你地間學校既生日表 8成學生係3,4月出世!不過我個女2歲 老師問佢戒片情況 我好老實咁講:佢係屋企係戒左片識講要VV 但出街就要著返片 (係咪我太老實了?)

複式洋房

serene0713 發表於 16-12-1 11:19
我眼見坐唔定既大把 淨係望住老師唔出聲既大把 如果你話比我聽有人更加叻我個心會服氣小小 ~不過你地間學 ...

我諗法一樣,唔出聲坐唔定係有,多的是,又可能太多人報呢,同埋後備生,都可能後備頭幾個呢,實有人放位既,你放鬆啲先啦,我初頭都好似你咁我都有啲唔明,唔講野又收,坐唔定又收,吹漲

複式洋房

maymay719 發表於 16-11-30 22:48
其實你講得啱,真係唔知咩準則的,我囡上年考n班,同你囡一樣,做到哂task,禮儀做足,間學校仲要有1part ...

重拾心情欣賞孩子,你講得非常好

珍珠宮

國民生產總值:41269

回覆:表現超好都可以跌入後備 大細B真係咁緊要咩

其實因為學校8、9月開學,如n班細b要足2歲才可返,所以學校有得選擇一定係先選1-8月出世的小朋友。但k1就沒有這限制了

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
zoekayan 發表於 16-12-1 15:57
其實因為學校8、9月開學,如n班細b要足2歲才可返,所以學校有得選擇一定係先選1-8月出世的小朋友。但k1就沒 ...

我係in K1呀!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎