用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

湊B百科 今日: 29|主題: 865

2個月BB每次飲水都濁親,已經用nuk S,已經飲幾啖停下都唔得

複式洋房

國民生產總值:216

點算?

王國熱話
坐月準備補品藥材
產後一星期,手,腳水腫到著唔到鞋
奶奶陪月
讚賞陪月EE

回覆 Mcdonkey 的帖子

您好Mcdonkey,媽媽可以留意奶咀上面既洞係咪向住BB上顎,BB會唔會飲得好快,BB仲細仍未能夠控制奶量,容易因為黎唔切吞嚥而噎親。另外,初生BB係唔使特別飲水,奶已經有足夠嘅水份,飲左水會飽肚有機會影響食奶,BB係咪好大汗或者有咀唇乾?

複式洋房

國民生產總值:216

咀唇很乾

珍珠宮

國民生產總值:36971

飲水??
6個月前都唔洗飲水
我頂盡5個月俾佢飲..

男爵府

國民生產總值:7423

畀面勳章

六個月前嘅bb都唔洗飲水㗎, 咁細個飲水其實係一件危險嘅事

珍珠宮

國民生產總值:33609

咁細唔洗飲水

Mcdonkey 發表於 16-11-30 15:49
咀唇很乾

如果因為咀唇乾飲水都只需要一兩啖,媽媽亦可以幫BB搽凡士林/橄欖油滋潤咀唇架。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎