用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2734|主題: 870198

分左手先知有左...  

洋房

國民生產總值:92

朋友同佢男朋友女仔24歲岩岩畢業, 男仔26歲出黎做左野2年左右
拍左拖都有2,3年了個女仔係我朋友.. 最近因為女仔出黎做野時間上, 信任同性格問題 加上女仔公司個同事好似都對佢有d意思...佢又唔係好抗拒個個同事(個男仔知道呢個同事的存在)種種下 佢地分左手
咁佢地又好決斷咁兩個都唔搵對方 過左過零月 個女仔同我講佢無黎M 我叫佢CHECK下先驗到bingo左.........
咁當然個bb一定係佢前男朋友架啦... 但係問題佢地又分開左.. 成個幾月大家都唔搵大家好似已經預左唔會一齊咁
我個女仔朋友未同佢ex講... 因為佢都唔知應該點算
我見到佢咁覺得辛苦.... 但又唔知應該點樣解決先係最好...
我覺得係要同ex商量的 但個女仔覺得男仔之前知道佢有異心 所以先應承分手 依家有左又搵返佢 但問題係佢自己都唔知要唔要好....
大家覺得係唔係一定要俾ex知道?? 同埋如果生佢地又唔係埋返一齊... 好大機會我朋友就係單親媽媽... 佢先24歲條路真係好難行......

(補充返: 佢同個同事未一齊 因為都係同ex分左手一個月多d 不過個同事知道佢地分左手後有安慰同追求我朋友 同埋佢地都發展咁咁樣 咁當然bb呢件事兩個男人都唔知啦!)

同埋其實我都係唔可以係共同圈子講出黎影響到當時人先上黎forum問返 睇下有冇更好既解決辦法
畢竟我同朋友都後生 有d野未必諗得咁周詳
但唔明點解一直話我開新ac要我承認我係當時人呢?? 如果我係第一身花生係咪好味d??? 睇人折墮仲要落井下石??? 呢度好多人都真係好mean 就算我依家咁睇已經難受 如果真係我自己發生呢d事我諗睇到某d留言仲難受
不過都多謝個幾位朋友 提醒左我以後到自己真係有咩事唔好上黎餵花生!

ada0707    發表於 16-12-1 16:09
961123    發表於 16-11-30 17:56
cindy1009    發表於 16-11-30 14:24

大宅

國民生產總值:4771

回覆樓主:

搵返ex但佢仲愛唔愛ex? 佢同新果個有冇1齊到

男爵府

國民生產總值:8895

如果係我,我會唔要個BB,亦唔會俾個ex知道曾經有BB

都分左手,唔通為左BB結婚?因為咁而結婚婚姻都唔會長久,咁樣係害左個BB

小小蕃茄    發表於 16-12-1 12:01
cocoyang    發表於 16-11-30 20:46
angelacch    發表於 16-11-30 14:28
wcpcelia    發表於 16-11-30 14:05
yusostupid    發表於 16-11-30 14:04

男爵府

國民生產總值:5727

回覆:分左手先知有左...

呢啲野外人真係好難比意見。。。
不過我覺得點都同ex講聲好啲,無論決定係留定唔留。。。

wendylau1988    發表於 16-12-1 11:57

大宅

國民生產總值:2322

最多陪下佢, 唔會比意見.

子爵府

國民生產總值:13984

佢想唔想要先?同埋愛吾愛前男友?如果兩樣都ok既,一定要穩話比ex聽,無論個ex想唔想要。但如果個女仔都唔想要,又唔想同個男既一齊翻,咁就要自己做決定了
Ruph出世啦,2010

版主

國民生產總值:97360

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果唔打算同ex結婚生仔,何必搵返佢?自己攪掂啦

pomanlife    發表於 16-11-30 11:59
esmehouse    發表於 16-11-30 11:57

寶石宮

國民生產總值:314742

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 夏天玩到顛 貓狗褓姆 育兒性格勳章 2015xmas

回覆:分左手先知有左...

我會唔要個bb

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

別墅

國民生產總值:571

都分左手講黎做乜,等個男仔覺得用個肚黎箍煲,自己攪掂個肚算啦

洋房

回覆 fishfish121 的帖子

女仔提分開...其實唔多唔少想試下同新個個發展不過無諗到最後係咁姐
你話愛唔愛... 男仔我唔知 但我諗我朋友如果好愛應該唔會主動提出...

男爵府

國民生產總值:8309

我的朋友就係我系列

wcpcelia    發表於 16-11-30 14:04
maoball    發表於 16-11-30 13:13
pomanlife    發表於 16-11-30 11:59
esmehouse    發表於 16-11-30 11:57
baby_holly    發表於 16-11-30 11:56

洋房

回覆 mysterious22 的帖子

係... 我都明 其實係我..都唔會要... 因為都唔知點行落去 講真 唔係個bb 佢之後條路真係好free但我又覺得個bb始終同個3年既ex有關.. 又真係有需要同佢講聲 如果最後要落... 我諗個男仔都會尊重佢掛

琥珀宮

國民生產總值:174185

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

baby_holly 發表於 16-11-30 11:33
朋友同佢男朋友女仔24歲岩岩畢業, 男仔26歲出黎做左野2年左右
拍左拖都有2,3年了個女仔係我朋友.. 最近因為 ...
都分咗手, 仲講黎做咩?

你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

國民生產總值:10315

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 畀面勳章

其實你背叛你男朋友在先, 依加有左自己負返責任, 唔係諗住一齊就可以同另一個人搞曖昧 , 然後有左又想有人養? 不如你問下個搞曖昧既介唔介意一齊左之後買一送一啦。前度肯要你, 你自己都冇面目啦, 你仲要留意返你會唔會生完BB之後又繼續尋獵物
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

水晶宮

國民生產總值:69364

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

個女仔有異心先分手,比我係ex都會懷疑究竟係咪自己, 叫你朋友問下自己想唔想要個b先再決定啦!

子爵府

國民生產總值:10315

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 畀面勳章

回覆 waiyeee 的帖子

人地只係為個"朋友"開個新AC問大家姐
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

洋房

回覆 waiyeee 的帖子

諗多左

大宅

國民生產總值:1842

衰d都要講,叫你朋友落咗佢啦,女方都已經唔再愛男方,男方又已經唔再信任女方,俾ex知道有b又如何?因為個b而結婚,遲早離婚。如果唔結婚而又生b仲衰,即使男方叫你生話會共同撫養個bb,但如果轉頭佢同第二個結婚組織家庭,佢就未必會再理你朋友同個b。而且我相信個男同事如果知道你朋友有b,仲要生出嚟,佢一定唔會再追你朋友,你朋友會唔會捨得個男同事?同埋要預咗單親媽媽桃花係會少好多,因為一嚟湊b冇時間識人、去街,二嚟好多男人會介意,你叫你個朋友好好諗清楚前路再決定,千其唔好旨意個ex

珍珠宮

國民生產總值:33061

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得個男仔有權知道, 其實係應該要知, 因佢係BB爸爸, 其實個女仔諗要唔要比個男仔知, 或者要唔要落左個B, 都係唔想再搵返個男仔而已~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

洋房

回覆 Tingche 的帖子

點解變左係我?個女仔...唔係個bb好明顯唔會想搵返ex啦... 想cool煲唔會個幾月無聯絡啦
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎