自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

伯爵府

唔要, 唔俾人知。 錯誤既空間, 錯誤既時間, 錯誤既出現, 夾硬生, 只會帶來錯誤既人生! 對bb, 媽媽都錯哂!
有d野收係心入面, 唔洗周圍講。 有幾多個老年人, 合埋眼時無秘密?

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

生個BB出來,如果只係唔想良心受責備....呢種唔係叫做負責!!出咗世,先黎怨....只會害咗BB一世!

男爵府

唉...見到E D事除左嘆息都唔知可以講咩
害了BB....
你朋友生唔生都好,如果生,請好好做好媽媽既角色

男爵府

點解大家要咁涼薄,獨話樓主係嗰位當時人,點都好啦,一個女仔24yrs, 男人走左,大左肚,心已經好亂,駛唔駛講得咁涼薄,大家都係女人,都後生過啦

cindy1009    發表於 16-11-30 14:21
jessie.Chan    發表於 16-11-30 14:12
baby_holly    發表於 16-11-30 13:57

公爵府

就算唔支持佢生出來,都唔好叫人落仔,會作口孽的。
個人的事應該由佢決定。

男爵府

mysterious22 發表於 16-11-30 11:39
如果係我,我會唔要個BB,亦唔會俾個ex知道曾經有BB

都分左手,唔通為左BB結婚?因為咁而結婚婚姻都唔會長 ...

同意,因為bb勉勉一齊冇意思。不如重新開始

象牙宮

回覆樓主:

同個EX講聲,不過比我都唔會為左BB再一齊,一係唔要,一係生左比返EX!殘忍都無計,現實社會就係殘酷

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:分左手先知有左...

同個ex講黎做乜?

一陣話你屈佢食死貓

琥珀宮

單純為BB而結婚,如果婚姻中再因性格或其他問題吵架而分開,就係離婚了,仲苦了自己和孩子,三思

水晶宮

moniko 發表於 16-11-30 13:29
唔要, 唔俾人知。 錯誤既空間, 錯誤既時間, 錯誤既出現, 夾硬生, 只會帶來錯誤既人生! 對bb, 媽媽 ...

大宅

其實真係唔使同 ex 講, 無論ex 比咩反應你都唔會係好結果。 一係ex 肯負責任, 但女既又未必想生, 一係ex 唔認數,女既只會覺得同個 PK 一齊3年。呢d野,都係自己決定啦

水晶宮

mysterious22 發表於 16-11-30 11:39

都分左手,唔通為左BB結婚?因為咁而結婚婚姻都唔會長 ...

好似你咁講,唔會要,因大家感情有變唔會因bb係埋返一齊,但我都會講比男方知,但不用負責任

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:ninjarabbit+發表於+16-11-30+13:08+

原帖由 goat 於 16-11-30 發表
agree, 朋友已決定唔要,咁樓主仲想佢同ex講乜?我有左,但已落左,比返醫藥費?
...
咪係

我唔明點解要同ex講

明知唔會一齊

除左叫佢比錢找數外

仲有咩理由同佢講?

大家成年人

條數自己找算啦

我d舊朋友當中,就真係有呢d case

女既好似有第二個,咁分左手,但個幾月後返黎同我朋友講佢有左。

跟住演變成男既負心漢,又唔比錢人落仔。

比人講左十幾年

珍珠宮

2018復活節勳章

me too

複式洋房

回覆 熊貓小姐 的帖子

好同意.. 其實我都係唔可以係共同圈子講出黎影響到當時人先上黎forum問返 睇下有冇更好既解決辦法
畢竟我同朋友都後生 有d野未必諗得咁周詳
但唔明點解一直話我開新ac要我承認我係當時人呢?? 如果我係第一身花生係咪好味d??? 睇人折墮仲要落井下石??? 呢度好多人都真係好mean 就算我依家咁睇已經難受 如果真係我自己發生呢d事我諗睇到某d留言仲難受
不過都多謝個幾位朋友 提醒左我以後到自己真係有咩事唔好上黎餵花生

大宅

去私家落左最好

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

啱啱有咗會唔要。唔駛俾任何人知。就當冇發生過。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:baby_holly 的帖子

我覺得你朋友諗左自己先, 重愛唔愛ex, 想唔想同佢一生一世, 如果佢自己都唔想, 何必為左有bb而係返埋一齊? 唔係殘忍, 係現實

子爵府

我同意討論區係好多人好mean,但點涼薄都唔及當時人點對自己同對肚裡既生命,成件事係當時人咎由自取,認真對待一段感情同保護自己都未識,先會有今日既局面!人生從來都係要為自己所做既事負責任!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

AGREE!
Childhood is journey, not a race.

首頁
23456...10

尾頁

跳至