用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 98|主題: 120494

菲律賓姐姐續約事宜

子爵府

國民生產總值:13081

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

第一次搞續約, 唔清楚點搞, 想問下大家.

130last day, 但之前從未放過假,姐姐完約會番菲律賓, 但想放3星期, 之後先番黎(21/2),咁下個約既日期係幾咪當31/1開始, 多出黎個一星期當下個約既advanced leave ?

另外是否要去領事館申請OEC, OEC要填d ? 羅左OEC要再去入境處 ?

謝謝解答.

王國熱話
木蝨、臭蟲、床蝨2
前置式(大眼雞)洗衣機推介
想訂傢私有冇邊間公司好介紹?
屋企有壁虎,有咩方法可以趕走佢!!

子爵府

國民生產總值:13081

有人指導下嗎 ?

大宅

國民生產總值:2817

你個工人d 朋友個個都識, 你比700 蚊佢自己去搞就得啦. 如果想做一定會問倒返來. (我屋企人d工人都係自己搞)

子爵府

國民生產總值:10303

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

完約之後放假,新約系由放完假入境果日計起。
所以完約出糧你只要計佢上一份約應該享有既有薪假期日數。放多既因未入境未開始新合約,冇薪,冇預支,唔會有關係。

bopui0607    發表於 3 天前

子爵府

國民生產總值:10303

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

OEC係菲方對國民要求既文件,唔關僱主事,叫工人自己去菲領事館了解,填form申請

bopui0607    發表於 3 天前
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎