用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 1|主題: 12400

7個月大BB,請問點教佢用學習杯飲水?

複式洋房

國民生產總值:385

7個月大BB,請問點教佢用學習杯飲水?買左個學習杯比佢,佢淨係咬個杯嘴唔識啜.

別墅

國民生產總值:571

我個用鴨咀杯,用時我推高隻杯等佢知道要升高杯尾先飲到水

複式洋房

回覆 edna090929 的帖子

我買左T牌的鴨咀杯, 反轉個杯都唔會有水滴出來,
我自己試過要用力吸先啜到水.
會唔會係T牌的鴨咀杯唔好用呢?

複式洋房

糖呢兩茶匙 發表於 16-11-30 13:30
我個用鴨咀杯,用時我推高隻杯等佢知道要升高杯尾先飲到水
THANKS

男爵府

國民生產總值:8122

我一開始係用吸管杯,佢又好自然識得啜。

水晶宮

國民生產總值:61790

我囝囝系一歲之後用學習杯,我初初用橙汁吸引佢,慢慢就自然會飲喇。

複式洋房

國民生產總值:361

ProAbsorb勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我一開始都係俾佢用飲管杯,幾日後口自己學識咗

別墅

國民生產總值:571

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
edna090929 發表於 16-12-1 14:09
回覆 edna090929 的帖子

我買左T牌的鴨咀杯, 反轉個杯都唔會有水滴出來,
我用 avent 個隻鴨咀杯 ok 喎

別墅

國民生產總值:852

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
RubyYu07 發表於 16-12-1 14:56
我一開始係用吸管杯,佢又好自然識得啜。

me too..試左幾次,就吸到
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎