用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 9|主題: 23612

4個月bb 3日便便一次

大宅

國民生產總值:1060

正唔正常? 佢主要食人奶, 半夜先食奶粉, 佢有時1-2日一次, 如果3日先呵就勁多

水晶宮

國民生產總值:54754

冇便便嘅時候會唔會有屁放啊?便便會唔會好硬?

別墅

國民生產總值:571

始終係兩溝,未必好似全人奶時日日有得痾,無硬便已經 ok。

大宅

dinosaurmum 發表於 16-11-30 13:52
冇便便嘅時候會唔會有屁放啊?便便會唔會好硬?

有屁放, 便便唔硬

大宅

糖呢兩茶匙 發表於 16-11-30 15:31
始終係兩溝,未必好似全人奶時日日有得痾,無硬便已經 ok。

唔硬, 我係咪要食多d咩先令佢日日有便便

別墅

國民生產總值:772

質地唔硬都OK , 有時1-2日唔係好耐

複式洋房

國民生產總值:262

食緊邊隻? 我bb飲緊s26加人奶,poo poo都好軟身

水晶宮

國民生產總值:54754

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
forever_bobo 發表於 16-11-30 16:28
有屁放, 便便唔硬

有屁放都好D,人奶bb吸收得好就唔會日日有便便

水晶宮

國民生產總值:61614

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我覺得算系正常,媽媽可以食多D菜,對BB便便有幫助。

別墅

國民生產總值:571

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
forever_bobo 發表於 16-11-30 16:30
唔硬, 我係咪要食多d咩先令佢日日有便便
唔硬已經 ok,硬就驚佢結宮。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎