跳至

首頁

尾頁

大宅

澳洲又熱又乾燥的夏天即將來臨
我本身皮膚混合偏幹,來了澳洲後變成乾性皮膚(利伸:在西澳夏天系幹到掉皮,其他State如墨爾本,悉尼可能無甘嚴重?)請問大家有無好用有效的補濕補水護膚品介紹一下?最好平靚正咯d啦,開架或者中價位牌子?仲有請問大家臉部用咩野防曬?最近發覺眼底好多雀斑 平時要照顧小朋友好多時手腳連cream都無搽,幹到痕先搽一下 謝謝大家!

子爵府

我會先用Rosehip Oil 打底然後先揸cream, 大約20蚊支左右啦

子爵府

我會先用Rosehip Oil 打底然後先揸cream, 大約20蚊支左右啦

大宅

elizatyy 發表於 16-11-30 17:38

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:澳洲好幹燥

我會rosehip oil mix cream搽面

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

goosema 發表於 16-12-1 18:43
我會rosehip oil mix cream搽面

看來大家都比較鍾情於rosehip oil:mother:

翡翠宮

baby_alpaca 發表於 16-12-2 13:49
看來大家都比較鍾情於rosehip oil

Botani olive serum都好用架
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

goosema 發表於 16-12-2 13:56

我用estee lauder anr 精華素,其他洗面,面霜,爽膚水用curel。若天氣太干燥的话,我晚上再加bio oil.

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

我都想參考你地用的護膚心得,
怕在港用開的產品這裡用不合適

大宅

goosema 發表於 16-12-2 13:56

未試過呢只,揾日買番枝試下先,thank U! 其實往年得閒我都有用過其他油,例如椰子油,茶花籽油,我覺得好似茶花籽油仲潤過rosehip, 但聽講rosehip去斑好效果好d。唔知大家仲有無其他好介紹可以share下

大宅

wewe3366 發表於 16-12-6 03:40
我用estee lauder anr 精華素,其他洗面,面霜,爽膚水用curel。若天氣太干燥的话,我晚上再加bio oil.
...

以前有一段時間都用ANR,不過後來覺得好似無咩效果又太貴 請問curel好用嗎?

大宅

baby_alpaca 發表於 16-12-7 12:09
以前有一段時間都用ANR,不過後來覺得好似無咩效果又太貴 請問curel好用嗎?
...

我觉得curel 在HK用会太"笠",但在aus 干燥天氣用我反而ok,而且价$又平!

大宅

wewe3366 發表於 16-12-7 15:09
我觉得curel 在HK用会太"笠",但在aus 干燥天氣用我反而ok,而且价$又平!

男爵府

想生BB熱投

回覆樓主:

澳洲真係太干,皮膚都甩晒皮,留毛學嘢!

翡翠宮

baby_alpaca 發表於 16-12-7 12:04
未試過呢只,揾日買番枝試下先,thank U! 其實往年得閒我都有用過其他油,例如椰子油,茶花籽油,我覺得 ...

我都想d斑淡d過左黎d斑勁左
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

子爵府

好難找美白mask

大宅

goosema 發表於 16-12-10 19:52

我最近都發覺眼底多佐好多斑於是拿拿臨去配佐個超大太陽眼鏡(以前咯個遮的範圍唔夠大), 希望可以有d幫助。美白產品我一早放棄佐,系呢個幹枯的沙漠只求保濕功能好d就算

goosema    發表於 16-12-25 18:54

大宅

goosema 發表於 16-12-10 19:52

我最近都發覺眼底多佐好多斑於是拿拿臨去配佐個超大太陽眼鏡(以前咯個遮的範圍唔夠大), 希望可以有d幫助。美白產品我一早放棄佐,系呢個幹枯的沙漠只求保濕功能好d就算

男爵府

baby_alpaca 發表於 16-12-12 18:21
我最近都發覺眼底多佐好多斑於是拿拿臨去配佐個超大太陽眼鏡(以前咯個遮的範圍唔夠大), 希望可 ...

邊隻牌子rosehip oil好用?

複式洋房

MandyLau13 發表於 16-12-22 23:47
邊隻牌子rosehip oil好用?

用緊trilogy rosehip oil antioxidant +

首頁

尾頁

跳至