親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

聖誕去韓國,諗緊應該買羽絨好,定係買ColumbXX的3合1褸,外面防水,入面有多層抓毛長袖。但唔知夠唔夠暖。羽絨就唔防水,玩雪時出面又要加多件防風防水褸。

大宅

myliemama 發表於 16-11-30 14:43
聖誕去韓國,諗緊應該買羽絨好,定係買ColumbXX的3合1褸,外面防水,入面有多層抓毛長袖。但唔知夠唔夠暖。 ...

我覺得3in1暖啲

男爵府

聖誕去韓國,諗緊應該買羽絨好,定係買ColumbXX的3合1褸,外面防水,入面有多層抓毛長袖。但唔知夠唔夠暖。 ...

我件the north face 羽絨係防水架,超暖

wcpcelia    發表於 16-11-30 16:35

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

羽絨暖D3合1老公話唔夠暖, 當時零下1X度

子爵府

開心吸收勳章 分享愛 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

最好買內膽係羽絨, 外面係GoreTex, XFace 或 ColumXXX 都有. 係雪地都夠暖, 入到室內可以除咗其一件.

伯爵府

在首爾市中心, 著咩大褸都無所謂, 因行一陣又會入室內, 有暖氣,

去雪場, 我就兩條褲加兩件厚衫再加長厚羽絨, 好凍, 因我只係企係到睇住我仔玩, 吹左幾個鐘西北風.

我仔在雪場租了一件滑雪外套, 薄的, 內穿自家薄抓絨加雪褲, 佢只玩雪兜, 走來走去, 碌來碌去, 全身出哂汗, 好熱喎, 好在件外套是租的, 又濕又DIRTY.

愛寶樂園, 我就兩條褲加兩件厚衫再加長厚羽絨, 好凍, 因我都係只企係到睇住我仔玩, 由朝吹到晚, 貼左三個暖包都頂唔順.

我仔只穿BOSSINE羽絨加雪褲, 佢話唔凍, 所以著咩衫好睇你既活動.

韓國地鐵有暖氣, 堅熱又焗, 所以都唔知點著好....

大宅

hui_bb 發表於 16-11-30 16:53
在首爾市中心, 著咩大褸都無所謂, 因行一陣又會入室內, 有暖氣,

去雪場, 我就兩條褲加兩件厚衫再加長厚羽 ...

謝謝你的分享,好有用!

水晶宮

3合1, 內加件羽絨背心。
天空之城, 快樂之地

珍珠宮

玩雪唔會濕哂掛,我會揀羽絨,夠輕

珍珠宮

hui_bb 發表於 16-11-30 16:53

去雪場, 我就兩條褲加兩件厚衫再加長厚羽 ...

滑雪運動緊,真係堅熱的

尤其初學用好多體力

我覺得最緊要外套,厚d 可保暖就可以

首頁

尾頁

跳至