用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

家庭理財 今日: 1|主題: 37008

新手按揭問題

別墅

國民生產總值:816

BKXmas勳章

渣打H+1.34,1%回贈
滙豐H+1.35,1.2%回贈
應該如何選擇?
滙丰話自己的H同其他銀行唔一樣,即使佢地是H+1.35,都會平過其他銀行H+1.34,係咪真呢?其實H值如何定呢?

王國熱話
五月天《人生無限公司》演唱會2017 香港站...
成人海洋公園門票2張,每張$320
英文布書 1套12本
售日本美甲,gel甲用品,diy/新手適用,歡迎pm

伯爵府

國民生產總值:15389

BKXmas勳章

個回贈係個個月咁回定頭一次架?
留毛學野

大宅

國民生產總值:1616

BKXmas勳章

尾尾 發表於 16-11-30 15:03
滙丰話自己的H同其他銀行唔一樣,即使佢地是H+1.35,都會平過其他銀行H+1.34,係咪真呢?其實H值如何定呢?
Hibor 係銀行同業公會訂出來, 不是任何一間銀行話事, 有誤導.

大宅

國民生產總值:1616

BKXmas勳章

shpfamily 發表於 16-11-30 17:26
個回贈係個個月咁回定頭一次架?
留毛學野
個個月回贈 1% ?

發達 La ~

別墅

BKXmas勳章

clubman1800 發表於 16-11-30 17:38
Hibor 係銀行同業公會訂出來, 不是任何一間銀行話事, 有誤導.

既是全港銀行的H值都會是一樣?

翡翠宮

國民生產總值:99399

醒目開學勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

引用:Quote:clubman1800 發表於 16-11-30 17:38

原帖由 尾尾 於 16-11-30 發表
既是全港銀行的H值都會是一樣?
對~ 劃一的~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

國民生產總值:6083

BKXmas勳章

回覆樓主:

滙豐的Hibor的確比其他銀行低少少

大宅

國民生產總值:2673

BKXmas勳章

應該如何選擇?

請問你呢個係咪mortgage link計劃~?

大宅

國民生產總值:2673

BKXmas勳章

應該如何選擇?

別墅

BKXmas勳章

ET19 發表於 16-12-5 11:07

係呀

男爵府

國民生產總值:6938

BKXmas勳章

應該如何選擇?

HSBC 個 hibor rate 係低小小架,大約0.01-2,你應該計實數比較
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎