用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 380|主題: 117474

[日本] HELP~BOOK酒店遇到問題

大宅

國民生產總值:1737

黎緊會兩大一小去東京...小朋友4歲...D酒店網SEARCH 兩大人,一小朋友SEARCH出黎係會話(我們搜不到1間空房給2位成人, 1位兒童入住)....有冇人都遇到呢個問題?
其實4歲係咪唔洗錢? 揀兩個成人...又得唔得呢?
THANKS!

王國熱話
仲有4日
又係默書
買股票輸左 $2000
今日我生日

珍珠宮

國民生產總值:34682

畀面勳章 環保接龍勳章

JANNASIN 發表於 16-11-30 15:14
黎緊會兩大一小去東京...小朋友4歲...D酒店網SEARCH 兩大人,一小朋友SEARCH出黎係會話(我們搜不到1間空房給 ...
你可以用 jalan 或樂天, 佢有得比你選幾多個大人,然後如果你有選細路, 佢仲會有問你個小朋友幾大,
分得好仔細

或者你亦可以先選左心儀酒店,
再去酒店官網睇下佢訂房政策睇下小朋友點計,
同常係房間, 或 FAQ 個到會講

大宅

國民生產總值:1274

JANNASIN 發表於 16-11-30 15:14
黎緊會兩大一小去東京...小朋友4歲...D酒店網SEARCH 兩大人,一小朋友SEARCH出黎係會話(我們搜不到1間空房給 ...
大部分酒店會列明 XX 歲以下, 不加床情況下可以免費入住 ( 溫泉旅館除外 ), 早餐是否免費係另一件事.

先跟酒店確認 XX 歲以下免費, 訂這些酒店時, 只輸入成人人數就可以, 無需要輸入小童, 亦無需要事先通知酒店.
如果輸入 2大 1小, 電腦系統自動視為加床 = $$$, 部分日本商務酒店面積細小, 冇得加床 = 冇房.

其實你講邊間酒店, 呢度好多人已經即時答到你.
四歲, 差不多肯定係免費 ( 溫泉旅館除外 ).

大宅

TopKind 發表於 16-11-30 15:48
大部分酒店會列明 XX 歲以下, 不加床情況下可以免費入住 ( 溫泉旅館除外 ), 早餐是否免費係另一件事.

先跟 ...

Dormy inn 呀...

大宅

回覆 shinku 的帖子

Thanks...

大宅

TopKind 發表於 16-11-30 15:48

先跟 ...
兒童和加床政策

允許客人攜帶兒童入住。 所有額外入住的3歲以下的兒童,使用現有床鋪不收費。 這間客房不可加床。

咁4歲姐係要比錢? 但一揀有小朋友就冇房...應該點?

大宅

JANNASIN 發表於 16-11-30 16:32
兒童和加床政策
允許客人攜帶兒童入住。 所有額外入住的3歲以下的兒童,使用現有床鋪不收費。 這間客房不可 ...
Dormy Inn 在東京有好多間:秋葉原、八丁崛、Shibuya ...
不如你講埋邊間, 易睇 D.

大宅

回覆 TopKind 的帖子

Shibuya ar...不過我岩岩SEND左EMAIL去問...等佢覆....THANKS~~~

大宅

國民生產總值:1402

回覆 JANNASIN 的帖子

有試過在 Japanican,原因:1)無可以住到三個人的房或
2)酒店不設小童價,全部當成人,你試吓用三個成人去再 search。
有人教只入大人數,訂完先電郵酒店。

大宅

bblover123 發表於 16-11-30 16:55
回覆 JANNASIN 的帖子

有試過在 Japanican,原因:1)無可以住到三個人的房或

3個成人就變到好貴了...BTW我SEND左EMAIL問酒店..等佢覆....THANKS...

伯爵府

國民生產總值:16715

回覆樓主:

其實一個小朋友仲要6歲以下好多日本酒店都可免費入住,但一定要睇每間酒店child policy 及房種類。

我兩大兩小難訂都訂到,但要花時間.找不同訂房網、官網及早訂。

你幾時去?住哪區?

翡翠宮

國民生產總值:87384

引用:Quote:TopKind+發表於+16-11-30+15:48+大部

原帖由 JANNASIN 於 16-11-30 發表
兒童和加床政策
允許客人攜帶兒童入住。 所有額外入住的3歲以下的兒童,使用現有床鋪不收費。 這間客房不可 ...
咁呢間房,你係超過入住人數,嚴格講住唔到三人。

翡翠宮

國民生產總值:79160

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 2015xmas 2016夢想成真

JANNASIN 發表於 16-11-30 16:32
兒童和加床政策
我覺得唔同網講既野都有D唔同, 你可以去多幾個SITE睇下呢間酒店兒童POLICY, 當然最清楚就係問酒店CS

大宅

Honey 發表於 16-11-30 18:14
其實一個小朋友仲要6歲以下好多日本酒店都可免費入住,但一定要睇每間酒店child policy 及房種類。

我兩大 ...
4月. 涉谷呀

伯爵府

JANNASIN 發表於 16-11-30 16:57
3個成人就變到好貴了...BTW我SEND左EMAIL問酒店..等佢覆....THANKS...

呢間官網講得幾清楚。

上野酒店考慮嗎?上野寶石酒店,多台灣香港客。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

木土土 發表於 16-11-30 19:56
咁呢間房,你係超過入住人數,嚴格講住唔到三人。
呢個係酒店寫出黎既POLICY

大宅

Honey 發表於 16-12-1 08:55
呢間官網講得幾清楚。

上野酒店考慮嗎?上野寶石酒店,多台灣香港客。
上野唔係咁方便我今次行程..

伯爵府

JANNASIN 發表於 16-12-1 08:56
上野唔係咁方便我今次行程..

咁你用agoda search, 入2大人search, 佢每間酒店有酒店政策都好快睇到幾多歲以下free, 但最好再check清楚酒店。

真正訂房未必要用agoda, 只係佢已寫child policy.
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

翡翠宮

國民生產總值:87384

引用:Quote:木土土+發表於+16-11-30+19:56+咁呢

原帖由 JANNASIN 於 16-12-01 發表
呢個係酒店寫出黎既POLICY
咁係policy 寫明,即你小朋友四歲係不乎合免費入住資格,所以你不能book雙人房住三人。

大宅

Honey 發表於 16-12-1 09:25
咁你用agoda search, 入2大人search, 佢每間酒店有酒店政策都好快睇到幾多歲以下free, 但最好再check清楚 ...
阿高打顯示出來的 Policy, 完全唔 Update, 千祈唔好信.
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎