用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 47|主題: 236431

有冇媽媽大力去便便後, 洗潔陰道時會出好小好小血絲呢?

複式洋房

國民生產總值:226

有冇媽媽大力去便便後, 洗潔陰道時會出好小好小血絲呢?

回覆 maggiehsm 的帖子

Hello maggiehsm ,媽媽會唔會係大便比較硬?大便較硬有機會整損左肛門流血絲,平日要飲大量嘅水,食多D蔬菜、水果,最好每日各有2款以上,也可嘗試食西梅乾,麥皮,對排便都有幫助架!

複式洋房

多謝你回覆呀!
雖然大便有時會啲硬, 但血絲應該是在陰道出的, 但是, 就是好小的一絲血囉!

別墅

國民生產總值:591

maggiehsm 發表於 16-11-30 15:56
多謝你回覆呀!
雖然大便有時會啲硬, 但血絲應該是在陰道出的, 但是, 就是好小的一絲血囉! ...

如果好少好少應該唔擔心嘅,因為懷孕期間宮頸同陰道都充血,可能你過份用力谷,谷到陰道少少出血都唔奇。

記住,如果量多咗,要睇醫生

大宅

國民生產總值:3472

我有呀
因為便秘冇得痾咪坐下
用一用力陰道有血絲 沫一次又冇架啦

上胎都冇咁
你去睇醫生嗎

別墅

國民生產總值:855

我都試過, 又係去大大時有少少粉紅色分泌, 後尾去大大時唔用力谷, 慢慢等便便出, 就冇嘞.

之後飲多啲水, 飲奶, 食西梅乾, 便便易出啲都冇血嘞.

大宅

國民生產總值:2657

我都試過~~

嚇C 我,因為我都真係流過一次, 但個次勁大力便便同時我FEEL 到前面流緊野~

我有睇醫生, 醫生話BB 無事~

醫生就話唔會大力便便而流血....

複式洋房

多謝各位媽媽的意見呀!

大宅

國民生產總值:3472

我頭先睇咗醫生啦
可能係子宮頸頭生咗息肉
咁去廁所用下力會冇啦啦流血

你睇下醫生比D咩意見你

大宅

國民生產總值:1157

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

有,d便便好硬
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎