親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ricecooking 發表於 17-1-15 21:15
可以pm一日玩雪,士多啤梨團資料我嗎?謝謝

Please check pm

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:1 月東京遊揮手區

我都想要blog info, thx

男爵府

SavannaCrutchet 發表於 17-1-11 12:27
詳細說一下你要去哪跟你住哪

可否pm個blog比我

男爵府

SavannaCrutchet 發表於 17-1-4 11:44
Sent

我星期四出發,請給我資料,tks

男爵府

kwan0520 發表於 17-1-8 07:50
我22號出發,去6日,自由行,帶個11歲小朋友去,會住池袋
行程:
第二日 : 海洋迪士尼
我27號出發,都係去6日,自由行,住新宿,第一次去日本,完全唔知頭唔知路,但到而家行程基本乜都未定,只係報左29號一日遊,係玩雪睇下富士山,箱根海盜船,同埋諗住30號去海洋迪士尼,死得

大家有冇咩提議,其實我最主要想知交通點樣安排,係未買一張西瓜卡就可以,諗住再諗唔到點行就去下主要景點行下算,只係怕唔識順路行,會浪費好多時間啫!!

男爵府

SavannaCrutchet 發表於 17-1-16 19:35
Check
我都想睇BLOG ,THX !!

男爵府

SavannaCrutchet 發表於 17-1-11 10:33
我只是木心幫忙,免得有人又又說三道四,大家直接找我吧,謝謝^^

唔該我想要你blog呀……些些

男爵府

viennawong 發表於 17-1-17 01:45
我27號出發,都係去6日,自由行,住新宿,第一次去日本,完全唔知頭唔知路,但到而家行程基本乜都未定,只 ...

係,西瓜咭超方便,咩車都用得,我諗你要上網爬下文先得,唔知你想玩乜,點俾提議你呢?我分享下我今年plan左既行程啦,但我行程係hea為主喎……
1)成田……新宿,我落到新宿都五點幾,咪行下,book左八點食六歌仙
2)新宿……築地,再係新宿hea行,因第二日早起,所以晚餐係地下街食和幸,就返酒店
3)新宿……箱根,我逆時針咁玩,住早雲山
4)箱根……新宿,晚餐磯丸水產
5)新宿……東雲,果個睇車既野,再搭2個站到台場,行下,想食築地玉壽司同bills
6)新宿……原宿,明治神宮,竹下通,表參道,涉谷咁啦,或者美登利壽司
7)新宿……成田,走人

珍珠宮

2024年龍年勳章

cheather_kk 發表於 16-12-18 14:53
我新年出發,住新宿,都係去河口湖,不過會即日來回

請問係咪巴士來回,好似要預訂,有冇多些資料?

男爵府

sman 發表於 17-1-17 03:00
係,西瓜咭超方便,咩車都用得,我諗你要上網爬下文先得,唔知你想玩乜,點俾提議你呢?我分享下我今年pla ...

嘩,已經幫左我好多,我上網爬邂下文,但真係眼花撩亂!有啲又睇唔明,

珍珠宮

2024年龍年勳章

[size=20.5303px]Deleted.

男爵府

開心吸收勳章

panda361 發表於 17-1-17 07:33
請問係咪巴士來回,好似要預訂,有冇多些資料?

你是否即日來回?我上次1月7號想買1月9號早上七時四十五分巴士先到忍野八海的車票都售清,後來轉早上七時十五分巴士先到河口湖,再到忍野八海。早上的巴士很容易滿,所以預訂有保障,但又不要太早訂,要睇埋天氣。巴士總站上車也有不同位置要睇清楚張飛。開車前十五分鐘要到,好準時開,唔好遲。回程我本來訂1月11號晚上六點回新宿,後來早玩完,改乘四點十分的車走,因為好早天黑,冇乜嘢玩。回程訂飛宜遲不宜早,可改早不可改遲。你可查下河口湖煙花你去那段時間有冇,好似星期六和日晚上八點至八點二十分,但你要預搭巴士返新宿。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆 csk 的帖子

Thank you.

珍珠宮

2024年龍年勳章

http://www.tokyometro.jp/tcn/ticket/value/travel/

買Pass 會唔會平啲。

大宅

好媽媽勳章

sman 發表於 17-1-17 03:00
係,西瓜咭超方便,咩車都用得,我諗你要上網爬下文先得,唔知你想玩乜,點俾提議你呢?我分享下我今年pla ...

大家可以幫手睇睇我個行程嗎?

我25/1-1/2, 2大2小(8,4歲), 唔太like shopping
Day 1: 3:30到成田, 直坐巴士到廸士尼旁邊酒店check-in. 6點到台場晚飯 (行下,睇高達,入大江戶)
Day 2 and 3: Disneysea and disneyland (買2日pass)(玩邊個樂園先好呢?), 5pm離開轉住新宿太子, 當晚新宿周圍行下
Day 4: 台場豐田車館, legoland discovery centre, (outlet?)
Day 5: 新宿, 原宿, (科學館?)
Day 6: [買jr 3日pass]坐skyline 去輕井澤滑雪, 想浸下溫泉, 當晚回新宿
Day 7: encore 輕井澤滑雪或去箱根睇火山即日來回
Day 8: 築地買海鮮食埋lunch, 1200回到新宿拎行李1300坐Narita express1400到成田, 1625機回港

複式洋房

回覆 SavannaCrutchet 的帖子

請PM東京的資料比我.
Thank you very much.

大宅

swxo 發表於 17-1-19 00:47

我25/1-1/2, 2大2小(8,4歲), 唔太like shopping

印象中大江戶收得早,你要 check 下時間!另外,箱根一日應該唔夠,佢一個round trip 有吊車,有船,你要check 下趕不趕到!

大宅

swxo 發表於 17-1-19 00:47

另外,新宿去築地成半個幾一個鐘,你返(emoji)頭拿行李會好趕! 尤其新宿超大,好易行錯。最後一日建議直去上野,放行李係京成上野駅 (不是亅R上野駅),再行上野。上野已有零食,海鮮,玩具甚至0101賣。

可改 day 5 去築地,要自己 check 那日開唔開!

男爵府

回覆 sfly97 的帖子

大江戶唔係去到第二朝架咩?

首頁

尾頁

跳至