親子旅遊

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

sfly97 發表於 16-12-3 09:35
(emoji)(emoji) 我5號飛,打算7號去輕井澤 outlet, 淨番得2個 full day! Sky tree 遠嗎? 除了 skytree ...

其實如果市區已折得多,其實仲駛唔駛去 outlet? 定市區打折時 outlet 會折得仲勁?

我5號去,你有詳建議呀? thanks!!

大宅

mongng 發表於 16-12-3 00:23

呢對鞋係輕井澤outlet買的,斷碼特價款要撞啱先買到,不過其 ...

Outlet嘅貨係舊款,實際唔係想像中平咁多,不過女士有得shopping, 已經好happy, 唔理得咁多

琥珀宮

畀面勳章

jj213 發表於 16-11-30 23:59
我book左季之庭

住幾多晚?我去7日,但得五日full day, 唔知去唔去草津好,因為都幾遠

琥珀宮

畀面勳章

mongng 發表於 16-12-2 14:46
帶多2個袋(emoji),1月第一個星期減價好勁,你要爭取早d去買,我舊年用2千日元買左對黑白adidas,買衫真係 ...

我1/1 晚到,請問應該shopping 去邊最好?去百貨公司?舖仔減得多唔多?

伯爵府

2024年龍年勳章

sfly97 發表於 16-12-3 09:40
其實如果市區已折得多,其實仲駛唔駛去 outlet? 定市區打折時 outlet 會折得仲勁?

我5號去,你有 ...

冇減價的日子,outlet通常都係得舊貨,遇啱換季減價,outlet好多好野買,一日咁多人去outlet掃貨,好快比人掃曬得返d賣淨庶,我舊年去music&ecology earth,outlet同shop同款,可能掃得開心得濟,買左2件同色同款

伯爵府

2024年龍年勳章

littlesister 發表於 16-12-3 15:38
我1/1 晚到,請問應該shopping 去邊最好?去百貨公司?舖仔減得多唔多?

1月1日好多都唔開,你計劃行程前要check下,食店一係唔開一係早收,開果d又勁多人,最好香港訂好位先出發

大宅

mongng 發表於 16-12-3 15:59
1月1日好多都唔開,你計劃行程前要check下,食店一係唔開一係早收,開果d又勁多人,最好香港訂好位先出發
...

通常人地一月一日去 outlet 掃福袋,二號就係市內!

大宅

mongng 發表於 16-12-3 15:57
冇減價的日子,outlet通常都係得舊貨,遇啱換季減價,outlet好多好野買,一日咁多人去outlet掃貨,好快比 ...

即減價曰子 outlet 同 city 價格差不多?款又差不多?

即你真係好鍾意件衫!

男爵府

littlesister 發表於 16-12-3 15:35
住幾多晚?我去7日,但得五日full day, 唔知去唔去草津好,因為都幾遠
...

我8日我會去啊,因為自駕,同我老公仔女鐘意温泉

男爵府

想問下我12月10日去東京,呢個時候有無減價?

男爵府

我12月至1月頭在東京,我知1月1日好多舖頭唔開,我唔知果日安排做乜好?有無提議?

另外我想浸温泉,不住,有無介紹?

伯爵府

2024年龍年勳章

sfly97 發表於 16-12-3 16:40
即減價曰子 outlet 同 city 價格差不多?款又差不多?

即你真係好鍾意件衫!

市區好快減完推新貨,去outlet主要買冬天sport衫,市區好難買到,順便去睇埋就見到市區同outlet貨差唔多,因為好似3折之後又買3件再8折,掃埋掃埋返到香港就發現有同色同款

大宅

mongng 發表於 16-12-3 18:58
市區好快減完推新貨,去outlet主要買冬天sport衫,市區好難買到,順便去睇埋就見到市區同outlet貨差唔多, ...

1月頭市區也有減到3折嗎?

咁要唱多啲 yen

伯爵府

2024年龍年勳章

sfly97 發表於 16-12-3 16:38

見到福袋真係要保持冷靜,因為入面好多都係雷貨,寧願比多少少買減價貨。

大宅

mongng 發表於 16-12-3 22:14
見到福袋真係要保持冷靜,因為入面好多都係雷貨,寧願比多少少買減價貨。
...

(emoji)yes I think so!

子爵府

好媽媽勳章

littlesister 發表於 16-12-3 15:38

我1月1號早上到呀,d福袋多到睇到花多眼亂

琥珀宮

畀面勳章

Rain~* 發表於 16-12-4 07:27
我1月1號早上到呀,d福袋多到睇到花多眼亂

而家都已經睇到有咩福袋嗎?
我第一次減價期去日本

琥珀宮

畀面勳章

sfly97 發表於 16-12-3 16:38

點解1/1 去outlet?
因為市內公司唔開?

大宅

littlesister 發表於 16-12-4 10:17
因為市內公司唔開?

係呀!我見人地話1月1曰去 outlet, outlet 都有福袋!

大宅

littlesister 發表於 16-12-4 10:17
因為市內公司唔開?

係呀!我見人地話1月1曰去 outlet, outlet 都有福袋!

首頁
12345...18

尾頁

跳至