用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 74|主題: 57071

[淘寶] 經過雙11後, 仲有邊間集運可信?  

大宅

國民生產總值:4789

好似見好多間私集都唔多掂咁....大時大節, 高手低手即刻分得出....

我先講講我用緊嘅....
我用開BUYUP, 其實都只係比平時慢一兩日, 都算可以接受, 甚至話係OK嘅...而且佢客服OK, 好快有反應.......但我覺得BUYUP有D 貴, 想搵過平D, 又信得過嘅
所以就貪平, 試新嘢, 瘋狂集運,簡直想死..... 已經唔係雙11時淘, 係過咗成2個禮拜.... 但點知都仲伏到扒喺度, 24號到倉到而家都仲唔入倉.... 唔入都算, 仲要唔應機, 呢吓最嬲

仲有邊間可信?

王國熱話
不定期更新市場分析/股票/新股介紹 **(updat...
家庭收入40K,有一個小朋友,要供樓,學費...
收期權金
想停FⅩD The one

大宅

國民生產總值:1973

睇怕大家清完倉,淘到怕怕,拍烏英再黎減價吸客先好郁手.

桹本間間都衰左,大執位邊個執番多D

只有下面既字句先吸引

今發明到
首重够平
自提點多同就脚
新會員送優惠
合組團覯

用來用去都系尼幾招,捱到一個大節食餐飽先再死過.

集運年年都系甘.衰左米改名又玩過-自提點同送貨佬年年都系個批!

pansy888hk    發表於 16-11-30 21:43

子爵府

國民生產總值:10457

環保接龍勳章

以前用波仔, 近年用永捷利,
覺都好用喎, 可能我個人唔太心急.

其實你咁多單貨貨運去集運, 用間可靠妥當既安心D,
運費貴少少當保險,
一陣運晒過去話無收到喎, 咪仲大大鑊

其實之前有教學, 話雙11淘寶時建議用用開既集運,
不要用新既集運. 咁運作會順暢.

伯爵府

國民生產總值:16513

回覆樓主:

平就多人用,多人用就死直,雙11平咗就算,集運唔好慳。

我呢兩日買咗好多單送晉越,有一件簽收咗,入倉好快,同平時一樣。

大宅

國民生產總值:2644

BK Milk勳章

我都係用buyup,我只想安全

大宅

國民生產總值:2251

我用開toplink, 雙11停戰, 依家想落order, 都唔知經邊間好.

男爵府

國民生產總值:6353

畀面勳章 貓狗褓姆 2016夢想成真

我用新世代今日比錢隔日發貨。
都ok

pat510    發表於 16-12-1 14:58

男爵府

國民生產總值:5795

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 2015xmas

ruth2010 發表於 16-11-30 17:31
我用開toplink, 雙11停戰, 依家想落order, 都唔知經邊間好.

好彩你停戰,講起Toplink就興打電話打左兩星期有多都未試過有人聽,係唔係都用體積計,成個星期先入倉,合併完幾日都唔送貨。你可想像我月頭拍,到今日月尾都未發到貨既無奈!用埋今次真係

大宅

國民生產總值:4335

4PX官運, 若果係自提,不錯選擇, 今次雙11, 基本與平常一樣, 無什麼問題, 送貨就唔知啦. 而且自提價, 坦白講同私運差唔多.

大宅

國民生產總值:4743

toronto929 發表於 16-11-30 16:31
好似見好多間私集都唔多掂咁....大時大節, 高手低手即刻分得出....

我先講講我用緊嘅....

少人用,可能服務周到D
我見有人講BUYUP,但睇佢自取點,全都要搭車出去
對我黎遘唔方便,可惜可惜

別墅

國民生產總值:644

famhappy 發表於 16-11-30 17:36
我用新世代今日比錢隔日發貨。
都ok

me too.....已經用左2年,整體都滿意

大宅

國民生產總值:3141

回覆樓主:

一直用開永捷利,不嬲唔錯幾好,但我覺得佢而家計體積重比以前緊手咗,動不動就收體積重,啱啱雙十一收到嗰單貨,四樣嘢就有3樣係收咗體積重,其中一件又真係抵佢收我嘅,但其餘嘅我見又唔係真係包得好大件咋喎,比貨物大少少咁,仲未收到貨嗰單,三十幾樣嘢,都有六樣嘢收體積重,計計埋埋運費貴咗幾多吓,唉!總之以前唔收嘅而家會收,仲要諗唔到咁都會收啦! 而家開始會試吓仲有邊間好嘅集運,邊間唔會亂收體積重嘅。

別墅

國民生產總值:643

lyh80115 發表於 16-11-30 17:25
平就多人用,多人用就死直,雙11平咗就算,集運唔好慳。

我呢兩日買咗好多單送晉越,有一件簽收咗,入倉好 ...
晉越計體積重嚴唔嚴?

珊瑚宮

國民生產總值:109852

畀面勳章

回覆樓主:

雙11無淘
24號先買嘢,28 已經到晒倉,今日通知攞得(自取),集x王

pansy888hk    發表於 16-11-30 21:44

大宅

國民生產總值:1243

回覆樓主:

雙11幾乎間間集運都有事,A集運衰左,B集運無事,全人類由A集運跳船到B集運,下次咪到B集運死囉,其實用開果間好我就會照用,唔會因雙11一次問題定生死!

pansy888hk    發表於 16-11-30 21:44

珍珠宮

國民生產總值:44379

回覆樓主:

應該要用大間出名囉,唔好貪平!我有用開永捷利,亦有用夜貓同toplink,當然官集順豐都有!近幾年雙十一都無事,係今年用toplink先出事,又慢又耐同唔應人!係尋日先回覆返我咋!我遲下考慮埋新世代,因為無咁易計體積

大宅

回覆 I9528 的帖子

間間都一樣你好彩!
根本班友係隨手羅到來做-無分日期同次序,先到而未做既墊左屍底

以上係集運王 facebook 既留言,佢地只識收埋,你小心D揾就出返來!

點x同多ㄨ 仲識得删帖,封鎖同扣貨叫你返大6自提,或開倉口探望下你的舊愛

俾人捉往隻脚仔,忍忍忍忍忍忍忍忍忍忍忍
收完貨先鬧

pansy888hk    發表於 16-11-30 21:46

珊瑚宮

國民生產總值:109852

畀面勳章

sohato 發表於 16-11-30 20:12
回覆 I9528 的帖子

之前用 dimbxy,貴到無譜
跟住轉咗集xx,已經2年,又真係無甩過喎

男爵府

國民生產總值:5278

可以留意下呢間!雙11後有接近百個讚嘅留言!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

以下系新鲜熱辣即多ㄨ facebook 未刪留言.仲有即市乂老母甘激,慢慢睇-甘自己

未慘得過佢.

===========================================

Yan Jolie‎
to
Manybo 多寶網
2 hrs ·

又叫人走左已經有資料的貨先,我尋日禁發貨,而家仲係處理中。幾時先發到貨架?!我仲有一件貨24號簽收左你地仲未入資料囉
See Translation
LikeShow more reactions
CommentShare
‎Yama Fong‎
to
Manybo 多寶網
2 hrs ·

有無人今日d 貨重量有更新過?
有無人今日有比旺旺/whatsapp 回應過?
好驚佢執左 多寶大人……你返黎la
‎YoYo Tse‎
to
Manybo 多寶網
2 hrs ·

件貨到左三日,都未顯示到倉😡份野只係一份文件!想問幾時處理😡終於明白點解啲人話服務差左!
1 1
‎鄭頌生‎
to
Manybo 多寶網
7 hrs ·

入倉第十二天,仍未更新狀態,唉,等到幾時呢?
‎Cheng Sunny‎
to
Manybo 多寶網
10 hrs ·

17日已簽收,失蹤到今日30日都未入倉,係咪被人偷左呀...?wtsapp又唔應,電話又長期打唔通,我一個月都幫襯你幾百蚊,到底發生咩事??係時候揾定第二間集運~
2 2
‎Billy Chan‎
to
Manybo 多寶網
10 hrs ·

17日已簽收,失蹤到今日30日都未入倉,係咪被人偷左呀...?係唔係都出句聲啦
3 3
‎Naomi Wong‎
to
Manybo 多寶網
10 hrs ·

物流公司話貨件已送到你們東莞倉並已簽收3天,但查看你們網上記錄顯示還沒入倉,能幫助查下嗎?打你們的總機冇人聽,what's app 留言冇人回覆,可以怎樣?
2 2
‎Pisa Shan‎
to
Manybo 多寶網
11 hrs ·

我有一件1.8m床欄的貨物自11月19日進東莞倉後一直未有入倉記錄-972526961875順豐
至今日11月30日仍未有入倉記錄,已用盡所有方法通知貴司,whatapp及旺旺,貴司的電話一直沒人接聽,請問貨品去了哪,有誰可跟進
2 Comments
‎Man Lap Chi‎
to
Manybo 多寶網
11 hrs ·

人地紅色果個集運都肯出下道歉post做下公關,你地直頭唔理客,OK啦等埋呢轉貨我諗你都收得皮,你幾平都冇人會再用

更何況唔係平
1 Comment
2 2
‎Samuel Tsoi‎
to
Manybo 多寶網
12 hrs ·

已報消委會
6 6
‎Taibo Suen‎
to
Manybo 多寶網
13 hrs ·

離哂譜!!!貨唔更新,whatsapp 唔應,電話唔聽,想點呢?!18號至而家,十幾日啦喎,肯比貨未呢下?
4 4
‎Dicaprio Chu‎
to
Manybo 多寶網
18 hrs ·

屌你老母唔想做就執撚左佢啦!我知你見到嫁!揾個公關出黎交代下都懶?!錢你就識收!
2 Comments
4 4
‎Yuet Wa Chan‎
to
Manybo 多寶網
19 hrs · Hong Kong ·

有無人成功系雙11 集運到番泥香港?
12 Comments
‎Macy Lai‎
to
Manybo 多寶網
20 hrs ·

這是你們公司嗎?
No automatic alt text available.
‎Samuel Tsoi‎
to
Manybo 多寶網
21 hrs ·

我有件貨12號到倉 23號到港 簽收時集運包裝完好無缺 但入面有貨包裝已被拆貨品不翼而飛 未知多寶有否管理好貨品??? 件貨價值二千蚊, whatsapp, facebook同旺旺沒有回應, 未知如何處理事件?

pansy888hk    發表於 16-11-30 21:47
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎