想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

想互相鼓勵下。
我3月送走了寶寶,9月Ivf+pgd失敗後,事隔兩個幾月,終於鼓起勇氣另排公院私症,排期的同時試下自然得唔得。
我在搵文件時再次見到小天使的紀念薄,我唔敢再打開,驚眼淚缺堤
我是否還未放下?
有冇jm會睇返腳印和相架?

伯爵府

公院私症係咪qm?
我都係qm pgd架,佢個lab都唔錯,我地4月開針7月放胎果堆好多都成功

大宅

白羊花花 發表於 16-11-30 17:33
公院私症係咪qm?
我都係qm pgd架,佢個lab都唔錯,我地4月開針7月放胎果堆好多都成功
...

你進展如何啊。
其實我最希望自然搞掂。

男爵府

回覆 campbell 的帖子

我都有同樣經歷。最初一个月真係好難過。懷第2胎時日日都怕有同樣問題。而家囝囝2歲多了。放鬆心情養好身體迎接新生命吧!

大宅

campbell 發表於 16-11-30 16:44
想互相鼓勵下。
我3月送走了寶寶,9月Ivf+pgd失敗後,事隔兩個幾月,終於鼓起勇氣另排公院私症,排期的同時 ...

我咩記念野都冇keep,當時都吾敢望到佢,我知見到同個記念會太難過,事隔一年仲發惡夢,因引產後吾清刮宫有内膜粘連,好難再有,好大壓力因好想接番佢番黎,個心好吾舒服

大宅

edith1149 發表於 16-12-10 14:23
我咩記念野都冇keep,當時都吾敢望到佢,我知見到同個記念會太難過,事隔一年仲發惡夢,因引產後吾清刮宫 ...

刮左宮都仲有内膜粘連?

大宅

edith1149 發表於 16-12-10 14:23
我咩記念野都冇keep,當時都吾敢望到佢,我知見到同個記念會太難過,事隔一年仲發惡夢,因引產後吾清刮宫 ...

想問點知有黏連?

大宅

Ocean518 發表於 16-12-10 15:08
刮左宮都仲有内膜粘連?

刮宮係另内膜粘連的原因,因刮宮令内膜有傷口,而子宮是扁的,上下膜互相緊貼的,傷口容易互相粘著

大宅

hfr 發表於 16-12-11 16:17
想問點知有黏連?

我見幾個月都未有喜,走去照H S G輸卵管發現

男爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

想請問一下,你們刮宮後經期正常嗎?我10月2號引產,4號刮宮,11月12日黎左第一次m,12月9號應該係第二次,但到而家都未黎,我平時28日黎一次都幾準時,你們有冇亂呀?

大宅

回覆樓主:

我張張咭連bb相用電話影佐之後,叫我媽放保險箱。唔係唔想見佢,而係驚有咩事,連bb最後留比我嘅嘢都無埋。啱啱過佐個幾月,自己慢慢咁走出嚟。有時候當bb一路係身邊跟住自己,靜落嚟嘅時候,就心裡同佢講下嘢。有時候當bb去佐第二到玩,所以唔係自己身邊。總之,bb雖然唔係到,但佢住係我心裡面。等我身體休養好,我就等佢玩夠肯返嚟,又比機會我再做佢媽媽,我地再續母子緣。

別墅

Conniekiki 發表於 16-12-14 01:14
我張張咭連bb相用電話影佐之後,叫我媽放保險箱。唔係唔想見佢,而係驚有咩事,連bb最後留比我嘅嘢都無埋。 ...

BB 離開左我岩岩個幾月、有時突然諗起BB d 眼涙係甘流,真係好掛住佢!個心好痛!BB 永遠都係我心(emoji)!我學會堅強!希望BB 下一次再健康返黎我身邊、比我做佢媽媽再續子女緣!我都祝福各位媽媽!大家一齊努力!

大宅

我88年。2014年8月17週引產仔仔,一直陀得好好點知結構出事。2015年1月尾7週再自然流產,見啡見紅之後跌左舊野出黎。之後我未黎M中左,可以講我係鬥氣,再唔得我唔會再諗生仔,好好彩一直陀得好好10月尾順利順產左仔仔⋯

第一胎所有野(超聲波、引產後既相同腳印)我都keep住左,因為佢係我回憶之一,佢始終生存過喺呢個世上,我唔會忘記到佢,雖然心仍痛,但我都算釋懷左⋯

第二胎完全冇見過所以我都係喊左一次就冇乜野⋯

別墅

我2個月前做左引產(20週),一直都以為自己已經放低左,
但早幾日走去睇中醫,俾中醫問一問喊左.....

男爵府

開心吸收勳章

man1024 發表於 16-12-14 15:05
我2個月前做左引產(20週),一直都以為自己已經放低左,
但早幾日走去睇中醫,俾中醫問一問喊左..... ...

你同我差唔多時間無左,我10月時引產(16week),其實唔會咁快放低到,我都以為自己無野,但有時諗起都會喊,你點解無左嘅?我係子宮口無啦啦開左

男爵府

回覆樓主:

上年9月,我個天跌咗落嚟咁。本來唔敢睇佢怕會失控,最後出院那天鼓起勇氣見佢第一面亦是最後一面。一年多了,她仍然在我心中(依家打緊呢段嘢都忍唔住 ),我好掛住佢。鎖埋响櫃筒的紀念冊只敢睇過三次。依家陀住17週的囝囝,姑娘一話係囝囝,我有點失落,流了滴眼淚,因為個心好想係妹妹返嚟,但再氹自己,佢都可以揀變做男仔返嚟嘅

別墅

meichan12001 發表於 16-12-17 10:25
你同我差唔多時間無左,我10月時引產(16week),其實唔會咁快放低到,我都以為自己無野,但有時諗起都會喊 ...

我唔會自己主動去諗反件事.你都唔好諗太多啦.
我b有透納氏症同心臟結構有問題,一邊既心臟同血管太細同太幼,入唔到血,所以只可以引產

別墅

KulookFung 發表於 16-12-17 10:46
上年9月,我個天跌咗落嚟咁。本來唔敢睇佢怕會失控,最後出院那天鼓起勇氣見佢第一面亦是最後一面。一年多 ...

恭喜,可能囡囡變仔仔反黎搵你

男爵府

man1024 發表於 16-12-17 11:02

恭喜,可能囡囡變仔仔反黎搵你

多謝!仲有慢長的20週,坦白講,每天都擔心,但每天都勸自己平常心。上次因子宮頸鬆,今次已做咗環扎手術保胎,可以做的都盡力做,剩底嘅就要睇天意

大宅

edith1149 發表於 16-12-12 00:26
我見幾個月都未有喜,走去照H S G輸卵管發現

我刮左M好正常,可能粘連吾大

首頁

尾頁

跳至