用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 76|主題: 57017

[淘寶] 淘寶集運仲未收到貨,好擔心  

別墅

國民生產總值:879

有冇媽媽淘寶集運,仲未有收貨消息,11落單,20號集齊,21號打包,到現在也未有消息,用神州,香港電話唔應,旺旺都唔應,好擔心

王國熱話
香港兩日一夜郵輪
萬聖節同小朋友去邊度玩?
機場dreams come true
有無bb行山團?

大宅

國民生產總值:4544

回覆樓主:

我用瘋狂集運,資料顯示11月25號入咗倉,11月30日今日都未機,唔知仲要幾耐先攞到手

洋房

國民生產總值:50

可能未過關, 依家d貨過關要等耐d架
可能過左今個月會好d掛

珍珠宮

國民生產總值:44232

回覆樓主:

我用toplink,星期日按制發,都仲未有聲氣

大宅

國民生產總值:3406

我都係用神州, 追左佢幾時, 22號打包, 今朝出貨, 應該星期五會到

wcpcelia    發表於 16-11-30 17:05

男爵府

國民生產總值:5255

我買左幾樣,雙十一淘,十九號比集運費,到琴日先運來港。但其中一樣賣家十三號已發左貨,卻到今時今日仲未到集運倉(而十九號其他貨早到倉了)

大宅

國民生產總值:2878

樂桃猴年勳章

我由付款淘寶集運到收到貨要足足一個星期

禁止訪問

國民生產總值:28430

貓狗褓姆 畀面勳章

別墅

國民生產總值:612

回覆樓主:

我用卓耀平時今發明至,今次上星期四按第,星期一仲未到,日日旺旺客戶,終於話今晚可以比到我,希望係真。

大宅

國民生產總值:4369

平啲?
我用順豐 , 4kg多啲, 40人仔. 貨上星期收到
如果用其它一般幾多運費?

男爵府

國民生產總值:5276

babywoman 發表於 16-11-30 17:03
平啲?
我用順豐 , 4kg多啲, 40人仔. 貨上星期收到
如果用其它一般幾多運費?

4k多啲當你5k 私人集運一般16-20rmb

大宅

回覆 s!uMEIMEI 的帖子

嘩,都平幾多下喎.因第一次用集運,所以,用咗官運.

仲想問下,如果得一樣嘢 ,6kg , 都可以用集運?係 未都會平啲?

侯爵府

國民生產總值:22431

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

Same here

集運話好多貨件要排隊落香港,如果急可以幫我寄順豐,廣州發,第2日即到港。

男爵府

國民生產總值:5276

babywoman 發表於 16-11-30 17:14

嘩,都平幾多下喎.因第一次用集運,所以,用咗官運.

計重量咖咋,佢地唔會理你幾多野

別墅

國民生產總值:800

我淘左2轉,黎曬好耐,唔岩既今日退堆錢啦咼

公爵府

國民生產總值:29832

回覆 Daniel媽媽 的帖子

我都係早你幾日先收到, 再等下啦, 双11 係好耐架.

大宅

唉呀, 早知都用集運啦, 我以為幾樣嘢一齊先抵啲.我用咗順豐直運, 又40人仔 (運費直接俾賣家), 應該明日到貨了.

別墅

國民生產總值:829

我用神州去自取點取貨,又冇乜影響,同平時一樣!

侯爵府

國民生產總值:20373

我訂的琴日收到,不過同你不同公司

別墅

國民生產總值:879

謝謝各位回覆,希望大家都早日收齊貨,不過下年雙十一唔敢再訂了!
如果有媽媽用神州,有收到貨還不擔心,最怕佢應都唔應,執咗都唔知,追唔到
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎