用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 5178|主題: 869714

唔係精英班唔好稔做醫生和律師  

別墅

國民生產總值:700

今日放學,個女同我講,今日有位老師同他們班的同學講,大概意思係甘:你哋唔係精英班的學生,醫生和律師就唔好稔,以後做清潔洗廁所就有你們份.雖然唔知這位老師講這些話的動機,但作為一位老師講這些說話,對這位老師真係好失望.

wcpcelia    發表於 7 天前
sfuhsg  枉為人師  發表於 16-11-30 23:57
lojo11    發表於 16-11-30 18:50
cutiemapa    發表於 16-11-30 18:36
siu05    發表於 16-11-30 17:18

瑪瑙宮

國民生產總值:136579

ivy826 發表於 16-11-30 16:57
今日放學,個女同我講,今日有位老師同他們班的同學講,大概意思係甘:你哋唔係精英班的學生,醫生和律師就唔好 ...

吓……

子爵府

國民生產總值:12723

回覆樓主:

呢位老師不論當年或今日都叻極有譜
此外,個人修為極差

funfun759    發表於 7 天前
davywm    發表於 16-11-30 17:21

大宅

國民生產總值:1690

如果係高中,前面嗰句都算正常。律師醫生從來要高分。但後面嗰句就很差,乜叫做清潔洗廁所就有份 乜這個世界得這幾種職業?

水晶宮

國民生產總值:53704

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

clarachingching 發表於 16-11-30 17:10
如果係高中,前面嗰句都算正常。律師醫生從來要高分。但後面嗰句就很差,乜叫做清潔洗廁所就有份 ...
係囉,前面就冇問題,後面就
數學是不完美事實的完美呈現

子爵府

國民生產總值:14743

回覆樓主:

sad but ture

伯爵府

國民生產總值:18337

今日放學,個女同我講,今日有位老師同他們班的同學講,大概意思係甘:你哋唔係精英班的學生,醫生和律師就唔好 ...

咁老師第一個去洗廁所先啦

公爵府

國民生產總值:28964

枉為人師

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

別墅

回覆 clarachingching 的帖子

唔係高中,小學生來的.

水晶宮

國民生產總值:58463

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

又一個高分低能既人。
不知所謂的乙陸!!!

別墅

國民生產總值:802

點解要咁打擊學生自信心,枉為人師

水晶宮

國民生產總值:64735

樂桃猴年勳章

如果你個女無引述錯, 咁個老師真係

大學入學要計分, 我理解要合資格先會被考慮.

但唔做律師醫生就無其他工可以做? 其他咩工都一定無前途??

應該搵個小朋友即時喊: 嗚嗚, 唔制呀.

我唔想以後唔夠分要搞到做老師, 做個好似你咁嘅老師真係誤人子弟呀.. 嗚

小小蕃茄    發表於 7 天前
miumiu0101    發表於 7 天前
RAA    發表於 16-11-30 17:31

寶石宮

國民生產總值:407455

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2015xmas

咁老師以前一定唔係讀精英班

子爵府

國民生產總值:12695

BK Milk勳章 2015xmas

咁好明顯個老師唔係讀精英班啦! 

nieualma    發表於 7 天前
丫雅    發表於 16-11-30 19:02

侯爵府

國民生產總值:20785

pomanlife 發表於 16-11-30 17:20
咁老師以前一定唔係讀精英班

我都係呢個反應

別墅

對於我來說,對小學生講這些說話一點都不恰當.

子爵府

國民生產總值:12695

BK Milk勳章 2015xmas

咁好明顯個老師唔係讀精英班啦! 

寶石宮

國民生產總值:407455

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2015xmas

goat 發表於 16-11-30 17:21
我都係呢個反應

佢讀左精英班,一定唔係企係度教書

伯爵府

國民生產總值:17481

畀面勳章

回覆:唔係精英班唔好稔做醫生和律師

其實做老師的當年都係成績差嗰d嚟,操行可能更差

男爵府

國民生產總值:6559

以前講呢D冇所謂,現在真是不太啱

nieualma    發表於 7 天前
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎