自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20161130/55985272

吳岱融喺劇集《巨輪II》入面演嘅鷲哥霸氣盡現,不過更鋒利嘅刀都會生銹,幾強嘅人都會有軟弱嘅一面。早前吳岱融夥拍廿幾年冇現身大銀幕嘅太太鍾淑慧(Lily),幫「關懷愛滋」拍咗條名為《一場試鏡The Casting》微電影,更正好多人對愛滋病患者嘅謬誤。

鍾淑慧早前接受訪問,佢都話有興趣復出幕前,今次算喺復出前熱身小試牛刀。微電演入面佢演一名媽媽,知道囡囡染咗愛滋病而且仲係懷孕期間,而佢就借呢個機會話畀人知,其實就算有愛滋病都有機會可以生BB。講到今次演出Lily都有好一段時間冇亮相幕前,佢話:「都有一定程度嘅緊張,有咁多年冇同香港觀眾見面。」不過身邊嘅吳岱融就搶答話:「唔會嘞,佢(Lily)一直演緊我嘅女主角,o依家都演得好自然。」拍戲都不忘打情罵俏。吳岱融嗰段就講佢去試鏡,應徵演一名知道自己感染咗愛滋病之後嘅反應,佢完美演繹出嗰種絕望同無助,而呢條短片聽日就會有得睇喇!

吳岱融日前孖老婆鍾淑慧拍愛滋病微電影
吳岱融完美演繹出嗰種絕望同無助

funfun759    發表於 16-12-1 15:51
wcpcelia    發表於 16-12-1 09:35

子爵府

回覆:CACACAROL 的帖子

首頁

尾頁

跳至