在職全職

跳至
[全職媽媽] 全職媽咪衣著

首頁

尾頁

大宅

以前返工,日日扮靚,著靚鞋靚手袋,著裙返工
而家一打二,日日牛仔褲波鞋converse
有時真係好難頂
希望佢地返曬幼稚園,我啲靚靚鞋同手袋仲未發毛可以著返啦

大宅

回覆樓主:

我啲高跟鞋,返工套裝/連身裙已經同左我講
依家得返最簡單的one piece,簡單方便舒服

大宅

Katy3118 發表於 16-11-30 18:25
有時真係好難頂

啲鞋底可能甩曬lu

大宅

貓仔包 發表於 16-12-3 04:57
啲鞋底可能甩曬lu

甩底

大宅

我嗰個已讀n喇~
下個月起ftm, 但我想keep 住著smart casual 咁湊仔呀~ 牛仔褲襯高跟鞋都好呀

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

有時真係好難頂
我都係啦!幾乎日日t-shirt 牛仔褲波鞋

老公都炸型話冇新鮮感好似著制服咁日日都咁嘅裝束,無奈~

我反問返佢,湊住個女仲要每次一揪二揪咁多嘢拎出街我仲邊有咁多時間裝扮同可以點樣著得靚d?

佢都無言!

大宅

有時真係好難頂

其實對我來說,現今香港女性好能幹,又要返工又要照顧小朋友。我做了ftm一年多,雖然不需要著套裝或西褲,但我認為吾好搞到自己變黄面婆,我平時著legging+T恤,pu皮褛,面化淡妝或塗防曬霜,個人都精神D。我第一个月做ftm瘦了20磅,起初吾惯,现在惯左重了幾磅。待仔仔返k1,我可以返全職

水晶宮

vyvycollection 發表於 16-12-25 23:02
其實對我來說,現今香港女性好能幹,又要返工又要照顧小朋友。我做了ftm一年多,雖然不需要著套裝或西褲, ...

一個月瘦20磅?好驚喎

大宅

做ftm真糸會無咩動力扮靚,但我心態糸唔想變黃面婆放棄自己。所以我依然keep住化淡妝。幾忙一星期都full一次mask

水晶宮

靚衫唯有以後再着,有時同C6去街都可以着

大宅

kkbaby01 發表於 17-1-10 22:07
做ftm真糸會無咩動力扮靚,但我心態糸唔想變黃面婆放棄自己。所以我依然keep住化淡妝。幾忙一星期都full一 ...

無錯,我都系想每日令自己有返動力。

複式洋房

全埋身餵b 都無乜靚衫揀 其實真係想著靚啲都無選擇

複式洋房

平時返工都冇心機打扮,好佩服你哋識打扮!
如果小朋友返學,你哋就出返嚟做野嗎?

大宅

nlswong 發表於 17-1-12 11:03
平時返工都冇心機打扮,好佩服你哋識打扮!
如果小朋友返學,你哋就出返嚟做野嗎? ...

未必再做啦,
但佢地上K1,唔使點抱
我一定著三吋半高踭鞋湊返學放學
仲要拎返啲靚袋出黎

N班放學仲要抱

大宅

she007 發表於 17-1-10 14:22
一個月瘦20磅?好驚喎

其實唔難,我1湊2,3個月都無咗接近20磅,不過依家應該穩定落黎

珍珠宮

Katy3118 發表於 17-1-12 12:20
未必再做啦,
但佢地上K1,唔使點抱
我一定著三吋半高踭鞋湊返學放學

雖然K1可能可以抱少D,但3,4歲人仔會鍾意跑,一陣小朋友跑了,著太高跟鞋會追唔到,就算小朋友真係好乖,都難保唔會有一次見其他小朋友跑,跟埋一起.

而且,其實好多K1仍然扭抱架!
但著靚d係可以.

子爵府

我之前返工買落不少名牌返工鞋衫,最近照買名牌鞋,不過係波鞋,日日化淡妝,阿女返學我去做facial,keep住外表

男爵府

我仔k3. 平時t shirt .牛仔褲 平底鞋。

但週末(間中)出街時會著條裙,高跟鞋,或簡單化妝 畫番條眼線,一家人出街靚靚地咁。 起碼老公知道間中我都會打扮下。

大宅

回覆:Katy3118 的帖子

其實丅 shirt都可以好靚

首頁

尾頁

跳至