自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

其實有無得申訴?等左好耐,但掂行掂過果下真係好無奈。。。我已經企係的士站!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:的士無‘坎’旗掂行掂過

我都試過,好無奈

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

牛年勳章

的士不嬲都明目張膽拒載唉!

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我呢兩次用快的,5分鐘內到

子爵府

畀面勳章

有一次我拖住個仔,我老公截的士,司機停車我地打算開車門,佢唔知點解突然開車走左去,唔載我地。。可能見到有細路

wcpcelia    發表於 16-12-1 10:01

珍珠宮

jeremylui83 發表於 16-11-30 19:09
有一次我拖住個仔,我老公截的士,司機停車我地打算開車門,佢唔知點解突然開車走左去,唔載我地。。可能見 ...

痴線。唔明點解有細路唔載

水晶宮

Uber

珍珠宮

麻薯 發表於 16-11-30 18:51
Uber la

我好短途乍,不過我見的士站無人我先敢排乍

水晶宮

ahpoo 發表於 16-11-30 18:42
其實有無得申訴?等左好耐,但掂行掂過果下真係好無奈。。。我已經企係的士站!
...

啲的士司機唔好話人爭飯碗,服務態度咁衰,佢地真係要自己檢討下! 上星期,我一家3口加老爸從浸會醫院的士站搭去樂富食飯,明白係路程近,我地係排的士站。上車老公話“唔該,樂富廣場“, 的士司機“咁大,你去晒!“,我即刻答佢mc.donald落. 之後開車勁chok,我即刻同女講快啲穿好安全帶! 到落車我老公俾錢,一路落車一路嘈,我聽到老公話咩雲吞麵都無得食?! 原來司機收錢時話車費食碗雲吞麵都唔夠,辣慶咗我老公! 我想講,揸的士,長短程係一個package, 點解要咁講野! 如果唔係同老爸我都唔想搭,因為受過好多次氣!! 呢排成日要搭的士,而家call飛的,啱就接,唔啱就算,無謂免强,唔想受氣! (sorry, 借咗樓主個位呻!)

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珍珠宮

CINDYC 發表於 16-11-30 19:25
啲的士司機唔好話人爭飯碗,服務態度咁衰,佢地真係要自己檢討下! 上星期,我一家3口加老爸從浸會醫院的士 ...

中長途我會call 的士app,但短途我唔敢call更加唔敢排的士站,除非得一兩個人,同埋唔多的士等緊

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:其實有無得申訴?等左好耐,但掂行掂過果下

原帖由 ahpoo 於 16-11-30 發表
...
D的士佬最鍾意揀客,短途又俾説話你聽,最賤喺落雨天多人截嘅時候永遠都襟旗

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

CINDYC 發表於 16-11-30 11:25
啲的士司機唔好話人爭飯碗,服務態度咁衰,佢地真係要自己檢討下! 上星期,我一家3口加老爸從浸會醫院的士 ...

我老公祖屋係無巴士小巴,所以迫住搭的士,但只跳一至兩下,所以成日受氣。天氣好我寧願行

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

回覆 狐朦 的帖子

好多時都係咁,所以我依家寧願搭mtr..

大宅

CINDYC 發表於 16-11-30 19:25
同佢講,食唔到雲吞麵去食c囉

水晶宮

ahpoo 發表於 16-11-30 19:30
中長途我會call 的士app,但短途我唔敢call更加唔敢排的士站,除非得一兩個人,同埋唔多的士等緊:thinking ...

我為咗唔想受氣,如果唔揸車多數搭mtr, 但同老人家隻腳又唔好,焗搭! 其實搭短途我都會俾多幾蚊, 大家舒服!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

我愛Corina 發表於 16-11-30 19:35
我老公祖屋係無巴士小巴,所以迫住搭的士,但只跳一至兩下,所以成日受氣。天氣好我寧願行
...

我都係咁話! 如果唔係同老人家真係唔會搭,短途受氣成數極高!

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

試過好多次,擺明見到你但唔停

伯爵府

回覆樓主:

所以我現多數uber

首頁

尾頁

跳至