用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 43|主題: 49086

宜家5週,食咩supplement?

別墅

國民生產總值:691

買左Gnc 400mcg 葉酸,仲要補鈣同維他命D, 呢兩樣買邊款好? 朂緊要細粒易吞, 惠氏隻葉酸我投哂降呀

複式洋房

國民生產總值:262

我自己就係食惠氏MATERNA,冇補其他

翡翠宮

國民生產總值:92020

我覺得食葉酸就OK,一日一支牛奶,飲D骨頭湯就補鈣喇,維D唔系曬多D太陽就會有?我覺得維A維D攝入太多對身體會有D副作用,又不一定缺

民房

國民生產總值:14

wahiuma 發表於 16-11-30 22:48
我覺得食葉酸就OK,一日一支牛奶,飲D骨頭湯就補鈣喇,維D唔系曬多D太陽就會有?我覺得維A維D攝入太多對身 ...

我都係只食葉酸 再加均衡飲食 某啲維他命太多對bb都唔係咁好 所以日常我盡量食多啲唔同款就算

子爵府

國民生產總值:12947

2016夢想成真

我買gnc 孕婦軟糖

洋房

國民生產總值:35

我由開始到而家12週
都淨係食葉酸+藻油丸咋

平時均衡飲食囉

複式洋房

國民生產總值:107

我依家都係5W, 日日食一粒GNC女性綜合維他命, 有埋葉酸,鈣同鐵, 再飲奶同食烚雞蛋, 朋友介紹飲紅莓汁, 我估應該夠

水晶宮

國民生產總值:54866

自己好少買,通常都係叫醫生開嘅,份量按醫生嘅吩咐食

複式洋房

國民生產總值:161

回覆樓主:

我係叫醫生開葉酸 + 鈣片 ~

男爵府

國民生產總值:8122

我懷孕前三個月單係食葉酸,第四個月先食惠氏!

子爵府

國民生產總值:12171

初期有食葉酸, 之後就轉食MATERNA

複式洋房

國民生產總值:102

我初期就開始食Materna、鈣,呢2種都係醫生比我食的,到左17週就加埋藻油DHA。

水晶宮

國民生產總值:61790

頭三個月食葉酸,之後食Materna.

別墅

國民生產總值:691

ting0080 發表於 16-12-1 15:06
我初期就開始食Materna、鈣,呢2種都係醫生比我食的,到左17週就加埋藻油DHA。
...

鈣邊隻好?

伯爵府

國民生產總值:15383

2015xmas

頭三個月淨葉酸,之後就轉materna, 五個月開始加埋鈣同DHA

侯爵府

國民生產總值:24151

我都凈系食葉酸,同注意飲食均衡,冇特別補充其他嘢~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎