用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3029|主題: 870054

香港迪士尼超無heart  

別墅

國民生產總值:630

教畫畫既員工講野超快, 無語調感覺好hea

派貼紙比小朋友又例行工事咁無笑容, 小朋友講多謝都無反應

男爵府

國民生產總值:5828

honeyhonry 發表於 16-11-30 19:59

畫畫未試過!不過俾貼紙有啲面口真係激氣!
迪士尼俾啲貼紙你唔係就係想俾小朋友架咩?
好聲好氣問你攞張貼紙黑口黑面!
好似要乞咁
有啲你問佢,應都唔應一聲啊,係袋拎2張岀黎就算!
晦晦氣氣咁!
唔係小朋友鍾意都唔想問!

別墅

國民生產總值:630

引用:Quote:honeyhonry 發表於 16-11-30 19:59

原帖由 Msolivialeung 於 16-11-30 發表
好聲好氣問你攞張貼 ...
畫畫o個個都經典, 忍唔住話: 嘩。 佢講野咁唔disney既

男爵府

國民生產總值:5828

honeyhonry 發表於 16-11-30 22:22
畫畫o個個都經典, 忍唔住話: 嘩。 佢講野咁唔disney既
一陣又話香港人鍾意投訴黎樂園玩開開心心,俾呢啲面口激一激!
好在小朋友細未識睇呢啲晦氣面口!

水晶宮

國民生產總值:64756

樂桃猴年勳章

回覆樓主:

題外話,其實有d 去香港迪士尼嘅客都好騎尼。好似入面有個係打扮做清潔工嘅人係街畫畫,d 細路同大媽走去話人係咪做野架,唔掃地係度畫畫偷懶。loop 咗五分鐘。

有個講野垃圾桶,有d 細路走去拍個垃圾桶,有d 就走去話車我知有人voice over. 鬼唔知咩

(識人係迪迪尼做。係,我見有d 真係hea hea 地)

男爵府

國民生產總值:6596

一dd啦,有d真係衰到不得了
有d都仲好好ge~~

男爵府

國民生產總值:7690

Msolivialeung 發表於 16-11-30 22:20

係啦!佢地真係好令人好反感

伯爵府

國民生產總值:18508

回覆樓主:

要小朋友乞貼子,討厭

侯爵府

國民生產總值:20711

醒目開學勳章 畀面勳章

Msolivialeung 發表於 16-11-30 22:20

派貼紙呢下真係…
早期都仲好主動派貼紙俾小朋友,依家真係好似乞咁

funfun759    發表於 16-12-1 16:35
熱狗媽    發表於 16-12-1 13:11

翡翠宮

國民生產總值:88868

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆樓主:

我頂唔順反應左。

翡翠宮

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆樓主:

我頂唔順反應左。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 16-12-1 08:58

翡翠宮

si_princess_si 發表於 16-11-30 22:35
派貼紙呢下真係…
早期都仲好主動派貼紙俾小朋友,依家真係好似乞咁
...

咪係,要走埋去問。

珍珠宮

國民生產總值:33959

畀面勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

話說回來,有D真係害群之馬 (guests) 自己做成!
我自己都成日入,由佢開園到宜家,由佢地派/送得好有 heart 到宜家,喪屍一樣!
開園初真係好主動派,收到真係好開心...... 基本上係屬 magical moment 嘅一種!但日子耐咗........
親眼見都不下百次..... 無論小朋友定成人定家長,都係無禮貌,甚至無呼喝般問人有無貼紙,俾一張又話人孤寒!「唔該」「多謝」全都無!人地話派晒,都仲出口質疑人地係咪真,「唔想俾咪講囉!」
更甚..... 大人推個小朋友出去問,人地話派晒,個家長仲叫個小朋友拉開人地個腰袋唻睇!好喇~ 人地話要玩小遊戲,如猜包剪揼咁,猜輸無貼紙,又話人蝦你!又西口西面!
你話,如果你一日返8個鐘,除咗食飯、break time,其餘6、7個鐘對住哩D人,你會點?
我自己都鐘意果D貼紙,特別係節日果D,但我唔會主動問人,唔問咪唔會激氣囉!佢主動俾我,我仲開心!

maggiezzz    發表於 16-12-1 18:02
Zebrafish    發表於 16-12-1 11:08
日月水火    發表於 16-12-1 10:35
zjz    發表於 16-12-1 09:03
Dwmn    發表於 16-12-1 00:57

男爵府

國民生產總值:5981

baby_chu 發表於 16-11-30 22:49
話說回來,有D真係害群之馬 (guests) 自己做成!
我自己都成日入,由佢開園到宜家,由佢地派/送得好有 hear ...

岩啊,見過有啲小朋友直接同個員工講:貼紙或者我要貼紙。員工派完俾佢就走人,多謝都唔講

又見過啲某部份既香港人bag check時不停俾面色同說話俾保安聽,大佬,人地都係打份工,其他遊客反而好順攤甘打開個袋

日月水火    發表於 16-12-1 10:43

伯爵府

國民生產總值:17363

我老公個外甥女以前在那做過 part time, 佢話做到好煩,因為內地遊客!

伯爵府

國民生產總值:18345

可能果個心情唔好。好彩我地未遇過

男爵府

國民生產總值:8200

畀面勳章

可能我好彩,我同我b每次去,啲員工都會主動成叠貼紙送俾我b..我b太細冇問過要攞架。。 入又有,走又有,一手都係

別墅

國民生產總值:708

有個別員工都好有heart ,遇過一次在一條天橋底下有一個清潔伯伯好主動派貼紙給小朋友,還祝我們旅程愉快、玩得開心d, 仲好好笑容,果刻感覺有真誠對待,真係會好開心,我地都即刻回佢,多謝。
所以未必全部都係衰,還有部份都仲好好

珍珠宮

國民生產總值:33959

畀面勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

sarali 發表於 16-11-30 23:08
我老公個外甥女以前在那做過 part time, 佢話做到好煩,因為內地遊客!
...

我除咗有年票,我生女前都喺果度做過幾個月 part time,老實講,國內客係財大氣粗,個腦轉數唔快,但話兩句會聽!最煩最煩最想爆粗嘅係..... 香港人香港客,特別係某堆以為自己係「常客」嘅年票L (銀、金、白金都有)!佢地最鐘意芝麻綠豆都嘈一齊又投訴!

男爵府

國民生產總值:7065

Dwmn 發表於 16-11-30 22:27
題外話,其實有d 去香港迪士尼嘅客都好騎尼。好似入面有個係打扮做清潔工嘅人係街畫畫,d 細路同大媽走去話 ...

我試過同班朋友同垃圾筒玩左成半個鐘
玩到8個大人拉晒龍咁圍圈行
我覺得佢地有小部分係有點hea
不過大部分都好投入既
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎