在職全職

跳至
[在職媽媽] 工作時間定義

首頁

尾頁

公爵府

我返八點放六點食一粒鐘lunch.

有人返九點半放八點半食兩粒鐘lunch.

大家真正工作時間都係九個鐘!

但我俾人感覺係早走,另外個同事係返OT遲走

公爵府

回覆樓主:

係咁㗎D人係扮哂嘢。

翡翠宮

咩意思吖?唔係出糧果個話就得喇

複式洋房

無公平

公爵府

wahiuma 發表於 16-11-30 23:16
咩意思吖?唔係出糧果個話就得喇

其他同事講,人人以為我無OT,其實我每天OT一個小時;另外個就同人講好忙,俾人覺得佢慘,要成日過八點走;呢位同事(高層)差不多日日食兩粒鐘lunch;甚至兩小時半,佢老細係外國;所以無人管;係我地同一team就知。

大宅

回覆樓主:

咁似我嘅,我又係想早d收工,所以盡量早d返去做嘢,但早返無人見,另一個無家室之人,日日蛇王唔見人,6點就返埋位扮勤力,跟住阿頭仲同我講句,邊個做嘢邊個唔做嘢我心水好清,你睇下下邊個最夜走就知,我無言囉

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

OKC 發表於 16-12-1 07:16
其他同事講,人人以為我無OT,其實我每天OT一個小時;另外個就同人講好忙,俾人覺得佢慘,要成日過八點走 ...

高層就算啦...

公爵府

美直 發表於 16-12-1 15:40
咁似我嘅,我又係想早d收工,所以盡量早d返去做嘢,但早返無人見,另一個無家室之人,日日蛇王唔見人,6點 ...

最遲走唔等如做得最長時間,公司有人日日吹水hea兩個鐘, 結果要留低多兩粒鐘,但咁唔算OT!

我一返工即刻答email兼attach file, 俾人知道我八點或之前已開工!

首頁

尾頁

跳至