用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由報料 今日: 508|主題: 242956

bb奶癬

大宅

國民生產總值:1915

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
有無媽媽用過呢隻?bb塊面好爛,見到好心痛,咩藥膏都想試下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話

複式洋房

國民生產總值:230

藥房平好多,萬寧、屈臣氏都見過

大宅

國民生產總值:1767

如果好爛要看醫生,我囡就係抓到有細菌感染好嚴重....

wcpcelia    發表於 前天 10:08

子爵府

國民生產總值:13247

認識瑞士牛牛第一回

我bb之前都有少少面爛,搽好左,但如果太犀利就睇醫生好d

子爵府

國民生產總值:10380

發表於 前天 01:29 |顯示全部帖子
luv__hccc 發表於 16-11-30 20:39
我懷疑我仔都有奶癬 定乾燥? 奶癬係點架?有無相?

大宅

發表於 前天 10:17 |顯示全部帖子
cherrywong05 發表於 16-11-30 23:33
我bb之前都有少少面爛,搽好左,但如果太犀利就睇醫生好d

都係搽呢隻?

大宅

發表於 前天 10:21 |顯示全部帖子
Froggreen 發表於 16-12-1 01:29
我懷疑我仔都有奶癬 定乾燥? 奶癬係點架?有無相?

好蒙,不過係有一躂紅色咁樣,又甩皮咁

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

發表於 前天 10:21 |顯示全部帖子
luv__hccc 發表於 16-12-1 10:17
都係搽呢隻?

大宅

國民生產總值:2877

發表於 前天 10:24 |顯示全部帖子
買過呢隻藥膏,對我個仔來講,唔work,要查類固醇

大宅

發表於 前天 10:26 |顯示全部帖子
cherrywong05 發表於 16-12-1 10:21

我見有d成份唔知岩唔岩bb用,我唔敢幫佢搽,不過你話搽完好返,我今晚都試下

大宅

發表於 前天 10:31 |顯示全部帖子
楓樹yip 發表於 16-12-1 10:24
買過呢隻藥膏,對我個仔來講,唔work,要查類固醇

係醫生開比你嘅?有無相?其實我都唔想搽類固醇:( 我已經試過ai cream, dml lotion都係無用,醫生之前開過一隻,不過上網睇話有d bb會越用越衰,所以我無再比佢用

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

發表於 前天 10:42 |顯示全部帖子
luv__hccc 發表於 16-12-1 10:26
我見有d成份唔知岩唔岩bb用,我唔敢幫佢搽,不過你話搽完好返,我今晚都試下
...

佢寫bb用,又無類固醇成份,我覺得ok,我bb嗰陣四個月搽,您bb幾大?

大宅

發表於 前天 11:48 |顯示全部帖子
cherrywong05 發表於 16-12-1 10:42
佢寫bb用,又無類固醇成份,我覺得ok,我bb嗰陣四個月搽,您bb幾大?

四個半月啦

男爵府

國民生產總值:7417

BK Milk勳章

發表於 前天 12:44 |顯示全部帖子
\

男爵府

BK Milk勳章

發表於 前天 12:46 |顯示全部帖子
朋友傳來的照片。嬰兒抗敏cream 好有效,全天然成份,不含類固醇

大宅

國民生產總值:2877

發表於 前天 17:39 |顯示全部帖子
我仔兩個月開始就有濕疹,搽咩藥膏都無效, ,試過用金銀花煲水同佢洗面都冇用,仲越嚟越嚴重,最後都係睇醫生搽類固醇藥膏好返

大宅

國民生產總值:1854

發表於 前天 18:11 |顯示全部帖子

我女以前也很嚴重,抓到 滿臉血!嚇死人!
要睇醫生先會好快好返!

男爵府

BK Milk勳章

發表於 昨天 10:53 |顯示全部帖子
避免用含類固醇產品,會影響bb免疫力,誘發更多其它疾病的
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎