用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 85|主題: 48881

孕婦可以聞香薰嗎?

洋房

國民生產總值:59

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
上網睇,話孕婦聞香薰會流產,係唔係真㗎??隔離位的同事啱啱買咗一盒不同味的香薰,好開心喺位度點,用蒸氣噴霧出嚟,應該有排用。點算好?

侯爵府

國民生產總值:23849

好似最好唔好,其實同事之間有商有量,嘗試同佢講下,希望佢明白囖~

翡翠宮

國民生產總值:76482

畀面勳章

EYSWong 發表於 16-11-30 21:04
上網睇,話孕婦聞香薰會流產,係唔係真㗎??隔離位的同事啱啱買咗一盒不同味的香薰,好開心喺位度點,用蒸 ...

孕婦禁用的精油: 迷迭香 白芷、歐鼠尾草、杜松果、圓葉當歸、西班牙馬郁蘭、甜茴香

迷迭香屬高度的刺激特性不適合高血壓、癲癇患者和嬰幼兒。因為能通經,所以婦女要避免在懷孕期間使用。

品名:淋巴排毒精油
主成份:茴香、檸檬、絲柏、杜松、基底油
使用方法與部位:經絡穴道部位
禁忌提示:孕婦忌用

洋房

GCHK 發表於 16-11-30 21:05
好似最好唔好,其實同事之間有商有量,嘗試同佢講下,希望佢明白囖~

佢好開心係度試唔同味,好多同事見到,好似都有意欲想買,到時越來越多人點,都唔知點算,唉

別墅

國民生產總值:714

為左BB, 你都要試下同佢講啦

別墅

國民生產總值:804

我都有個咁嘅同事,有次我頂唔順貼左張紙仔寫住大肚婆唔聞得,跟住佢未有再點

男爵府

國民生產總值:5055

唔洗咁驚,我孕期日日用,幫呀仔搽,我想早d生食埋落肚都無用,最後39w先肯出世,仲好重磅

子爵府

國民生產總值:11959

有冇啲同事/上司可以幫手講?

翡翠宮

國民生產總值:91874

你哋公司空氣有異味咩?同佢商量下你陀B對氣味比較敏感,可唔可以放遠D咯

洋房

tristyma 發表於 16-11-30 22:38
有冇啲同事/上司可以幫手講?

佢係其他team同事,平時都只做自己嘢,好少講嘢,聽日唯有試下同佢講.....

洋房

wahiuma 發表於 16-11-30 22:41
你哋公司空氣有異味咩?同佢商量下你陀B對氣味比較敏感,可唔可以放遠D咯 ...

可能大家工作壓力大,太緊張,想要啲香薰味放鬆下自己

大宅

國民生產總值:4193

EYSWong 發表於 16-11-30 22:50

其實喺室內點呢啲即係要人聞, 唔係個個都鐘意, 我最憎呢啲香味, 加上對大肚婆唔好, 如果係我我一定同佢講

大宅

國民生產總值:4193

EYSWong 發表於 16-11-30 22:50

其實喺室內點呢啲即係要人聞, 唔係個個都鐘意, 我最憎呢啲香味, 加上對大肚婆唔好, 如果係我我一定同佢講

複式洋房

國民生產總值:187

發表於 前天 10:19 |顯示全部帖子
我都好唔鍾意啲人只顧自己唔理其他人,又唔係自己屋企,好彩我公司無人點香薰,不過就有個同事好鬼鍾意噴香水,仲要勁濃,勁到刺鼻

別墅

國民生產總值:506

發表於 前天 10:30 |顯示全部帖子
EYSWong 發表於 16-11-30 21:04
上網睇,話孕婦聞香薰會流產,係唔係真㗎??隔離位的同事啱啱買咗一盒不同味的香薰,好開心喺位度點,用蒸 ...

香氛比較多是化學精油,石油提煉出來的化學產品 ,都係小心d好

複式洋房

國民生產總值:408

發表於 前天 10:52 |顯示全部帖子
我同事都有點,我次次都係佢面前作嘔話好濃味,佢就無點啦。

複式洋房

國民生產總值:217

發表於 前天 11:28 |顯示全部帖子
我屋企唔知樓上定樓下都有點香薰,吹曬入我屋企,好鬼濃,真係好無奈每次佢一點我要關曬所有窗,因為房、廳、厠所都吹到好濃味

男爵府

國民生產總值:7822

發表於 前天 14:46 |顯示全部帖子
我覺得唔好聞。香薰唔知有乜成分,唔知會唔會對胎兒有影響。我有左香水都唔敢聞。

水晶宮

國民生產總值:54754

發表於 前天 14:50 |顯示全部帖子
唔好聞咁多,點知入面有咩物質架,對bb唔好

水晶宮

國民生產總值:61436

發表於 前天 15:16 |顯示全部帖子
最好同同事好好傾下,萬事有商量。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎