用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4863|主題: 869522

冷氣機漏水問題

珍珠宮

國民生產總值:44920

動物勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

七月份比樓下投訴冷氣機漏水,我問左相熟師傅加個不鏽鋼底盤就得,但要 $ 650,同業主講佢話等佢搵,原來佢問樓下看更介紹師傅,看更介紹左個,話整收 $ 300,業主成日話條喉塞左,通通佢就得,連 $ 300 都唔想比,我話我老公唔識整,最後搵左果個師傅上黎整,點知 …

十月中又比樓下投訴我部冷氣漏水,同業主講,佢就話整左兩三個月又漏水,要人地搞番掂佢,話買冷氣機都有保養啦,叫我同樓下個看更講,早排我有同佢講,師傅大約意思話唔會再幫我地整,咁我同業主講左,早一個禮拜業主打落管理處嘈話整左咁短時間又漏,要人搞番掂佢,話比左 $ 300 出黎唔會再比,看更當時話同師傅講再約我,都成個禮拜,我每日都經過管理處,但佢當睇我唔到,咁我下晝就問佢,師傅幾時得閒約個時間,點知佢講既野同我業主講既完全唔同,師傅話唔會再理,上門檢查都收幾百蚊,以家整埋先 $ 300,話冷氣機漏水好多原因,佢收左錢以經整左,唔會再整第二次…

以家開始凍我就唔會再開冷氣,到出年熱時先再開,我應唔應該再叫業主比錢整?定我自己比錢算,早幾個月廁所沖唔到水,我揾左人整都係我比左錢先,我有同業主講,但佢無比番錢我,所以冷氣漏水我就唔再自己搵人整通知業主 …

男爵府

國民生產總值:9812

回覆樓主:

叫樓下找業主,你是租客,不用擔心

大宅

國民生產總值:3830

叫樓下搵業主,你亦可以話如果漏水就唔再租

珍珠宮

wendyplc 發表於 16-11-30 21:35
叫樓下搵業主,你亦可以話如果漏水就唔再租

啱啱十月先加左租,上次續租加一千,今次又加一千,如果唔租死約期內要賠錢嗎?

珍珠宮

brother4 發表於 16-11-30 21:26
叫樓下找業主,你是租客,不用擔心

謝謝回覆!
愛 我 就 別 傷 害 我
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎