自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問圖中嘅魚同蝦點養耐養d?需要注意什麼?可否2條魚一齊養或魚同蝦並養可以嗎如果2條彩雀魚b加2隻蝦b加2隻巴西龜一齊放落魚缸養可以嗎?求各位指教,thanks

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

彩雀魚應該係要獨養呀,會打
龜食魚,而且魚要深水龜要淺水,當然唔可以一齊養啦

子爵府

Rainyok 發表於 16-11-30 22:17
請問圖中嘅魚同蝦點養耐養d?需要注意什麼?可否2條魚一齊養或魚同蝦並養可以嗎如果2條彩雀魚b加2 ...

我暫時分開2條彩雀魚&用膠盒放2隻蝦b一齊養
Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

已刪除用户

子爵府

Charlotte_mom 發表於 16-11-30 22:20
彩雀魚應該係要獨養呀,會打
龜食魚,而且魚要深水龜要淺水,當然唔可以一齊養啦
...

巴西龜有個殼都唔夠彩雀魚flight咁彩雀魚都幾兇殘
Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

子爵府

fong2005 發表於 16-11-30 22:23
首先你果條係打魚,不可二條一齊,另龜是紅耳,是水龜,可多水啲,如果你想蝦魚龜一齊,除非超級勁大缸, ...

咁細隻巴西龜都會食彩雀魚

已刪除用户

子爵府

fong2005 發表於 16-11-30 22:31
你知唔知紅耳龜是龜中黑人物,好惡架!不可放生,會有生態災難!同水魚及蝠鱷一樣。
...

巴西龜對生態環境影響咁大

首頁

尾頁

跳至