用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 6311|主題: 869928

樓上晚晚一到10點半,就聽到個呀媽大鬧仔囡  

大宅

國民生產總值:4617

其實真係好煩。
我度好應聽,每次佢鬧既內容都聽得好清楚。
佢係叫破喉嚨個隻。
之後個囡又會反駁。仔好少出聲。
真係晚晚都係咁。。。。唔攰既咩。

別墅

國民生產總值:911

fukuoka_saga 發表於 16-11-30 22:39
其實真係好煩。
佢係叫破喉嚨個隻。

可能真係家家有本難唸經、你試下關窗

funfun759    發表於 16-12-1 16:42
丫雅    發表於 16-12-1 16:28
esmehouse    發表於 16-12-1 14:15
wcpcelia    發表於 16-12-1 08:52

珍珠宮

國民生產總值:39284

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

咁似我鄰居,好嘈

男爵府

國民生產總值:7975

回覆樓主:

可能媽媽日間要返工,放工後可能功課有問題所以咁嬲,講真有邊個媽媽想成日鬧仔女呀

barbiewong    發表於 7 天前
迪士尼貓貓    發表於 16-12-1 23:52
kw_chi    發表於 16-12-1 16:58
Ho_BB    發表於 16-12-1 15:52
esmehouse    發表於 16-12-1 14:15

伯爵府

國民生產總值:17962

真係嗰兩母女又慘、鄰居又慘

伯爵府

國民生產總值:18339

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我屋企嗰度準每日四點半開始鬧阿媽鬧到聲嘶力竭,個細路擘大口窿喊,日日如是

迪士尼貓貓    發表於 16-12-1 23:53
esmehouse    發表於 16-12-1 14:16
wcpcelia    發表於 16-12-1 08:52

珍珠宮

國民生產總值:33957

畀面勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

fukuoka_saga 發表於 16-11-30 22:39
其實真係好煩。
佢係叫破喉嚨個隻。

10點半咪早囉!
我以前樓上果個..... 晚晚12、1點先唻歇斯底理鬧個2、3歲!佢鬧個小朋友就狂喊!投訴極都無用!由佢生完女就鬧,鬧唻2、3年,仲句句有粗口!
Thank god!佢幾個月前搬走咗喇!

子爵府

國民生產總值:12438

baby_chu 發表於 16-11-30 23:33
10點半咪早囉!
我以前樓上果個..... 晚晚12、1點先唻歇斯底理鬧個2、3歲!佢鬧個小朋友就狂喊!投訴極都 ...

恭喜您!

別墅

國民生產總值:957

回覆樓主:

家家有本難念的經,唉,邊個想整日鬧仔女,其實大家都好慘

侯爵府

國民生產總值:20391

聽過類似事件,之後比人嘈親果位就錄低鬧人果位的內容,第二晚,嘈親人果位再發功時,比人嘈果位就播帶,跟住鬧人果位靜曬

CACACAROL    發表於 16-12-1 10:56
珠媽    發表於 16-12-1 00:28

侯爵府

國民生產總值:20391

聽過類似事件,之後比人嘈親果位就錄低鬧人果位的內容,第二晚,嘈親人果位再發功時,比人嘈果位就播帶,跟住鬧人果位靜曬

子爵府

國民生產總值:12438

脫離苦海!

別墅

國民生產總值:620

鬧幾耐?

複式洋房

國民生產總值:115

同是天涯淪落人 我係正正對面屋 日日唔係兩公婆吵架 就係不停用粗口鬧兩個仔 有時三更半夜 被佢地吵醒咗
真係佛都有火

男爵府

國民生產總值:7896

了解你住在我同一層?我這邊情況一樣

禁止訪問

國民生產總值:7562

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

複式洋房

國民生產總值:215

回覆樓主:

我仲慘,隔離住左個野人,咁我有一個六歲同15個月嘅小朋友,其實我都知bb成日喊會好嘈好煩,咁我都盡量關門,但係夏天我唔會長開冷氣,咁會開門,但每當我bb一喊隔離就會大大力關埋度門,係好大力果隻跟住我b就會嚇到成個彈起仲喊得犀利啲,佢已經咁樣關門都有一年啦,所以我b由細到而家都好無安全感....一係就叫佢老婆過嚟叫我關門,我都唔知點解會自私到咁可以,而家仲衰到我連返屋企或出門口講野或我b喊都又大力關,我真係忍唔到今次,我b無喊好安靜咁坐係bb車,我開緊門返屋企我大小朋友周圍走想走過去果家人門口,我叫佢返嚟唔好走過去,聲線係一般講野聲線絕對唔大聲,佢無啦啦又大力關門又嚇到我仔成個彈起係到喊,我真係忍唔住企係佢門口大大聲鬧佢係成層樓都聽到,我叫佢死出嚟,有無需要做到咁,你自己唔關門點解要求我去關?係走廊小朋友大聲左啲就叫你老婆出嚟叫我小朋友細聲啲?係走廊都要安靜,仲走去同個保安投訴話我仔成日喊唔關門個保安同我講返?我真係唔再比面係咁鬧佢,我知我對小朋友嘈我已經關門有無需要做到連係走廊都唔可以大聲講野?

子爵府

國民生產總值:11984

Angel_Rose 發表於 16-11-30 23:57
聽過類似事件,之後比人嘈親果位就錄低鬧人果位的內容,第二晚,嘈親人果位再發功時,比人嘈果位就播帶,跟 ...

幾好喎,播番佢自己的聲,給對方1個反思的空間

子爵府

國民生產總值:11984

kathychan1128 發表於 16-12-1 01:31
我仲慘,隔離住左個野人,咁我有一個六歲同15個月嘅小朋友,其實我都知bb成日喊會好嘈好煩,咁我都盡量關門 ...

之後對方有冇駡你?

大宅

國民生產總值:2924

Angel_Rose 發表於 16-11-30 23:57
聽過類似事件,之後比人嘈親果位就錄低鬧人果位的內容,第二晚,嘈親人果位再發功時,比人嘈果位就播帶,跟 ...

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎