用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 7|主題: 12400

買奶樽問題

大宅

國民生產總值:3944

各位媽媽:我有事想請教!因為我想寫定張list 買奶樽,奶嘴頭,衫!想請問仲有無媽媽記得歲半前,大約小朋友用左幾多個大同細奶樽!同如果膠樽,是否每半年要換一次!

大宅

水晶宮

國民生產總值:54866

奶樽都係半年換一次,之前自己買佐一set,但係朋友都送佐幾set過嚟

大宅

國民生產總值:1961

我奶樽預六大兩小

複式洋房

國民生產總值:128

發表於 昨天 13:42 |顯示全部帖子
我係孖B媽媽,兩個B夾埋有6大2小奶樽。

工人姐姐通常每日洗兩次奶樽;而我出街喺外面通常都唔會要餵多過兩餐。

大宅

發表於 昨天 14:07 |顯示全部帖子
lawsoB 發表於 16-12-10 13:42
我係孖B媽媽,兩個B夾埋有6大2小奶樽。

工人姐姐通常每日洗兩次奶樽;而我出街喺外面通常都唔會要餵多過兩 ...

咁如果我單b ...是否6個夠 2細4大

複式洋房

國民生產總值:128

發表於 昨天 23:15 |顯示全部帖子
小肥肥888 發表於 16-12-10 14:07
咁如果我單b ...是否6個夠 2細4大

我覺得好足夠。因為我都唔建議食完4餐奶奶都唔洗一round奶樽,所以4個大樽應該足夠。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎